Besök Saco Studentmässa som förälder

Har du en ung vuxen som snart tar studenten? Känner du till Saco Studentmässa? Stötta gärna så att mässbesöket blir bästa möjliga inspiration för framtiden.

Saco Studentmässa i Stockholm är Sveriges största mötesplats för alla som ska välja utbildning efter gymnasiet. Här finns allt för ett genomtänkt och medvetet studieval. Det gäller såväl högskola som yrkeshögskola och folkhögskola eller utlandsstudier. Ska ditt barn dit med skolan? Stötta gärna så att ditt barn får ut mesta möjliga av besöket!

Föräldererbjudande

Ladda ner appen Saco Studentmässa och skapa ett konto (välj Sacoförälder i listan) så betalar du 50 kr istället för 100 kr i entré.

Vilka besöker Saco Studentmässa?

Mässan är öppen för alla men i första hand besöks den av gymnasieelever i åk 3 och de som ganska nyligen tog studenten. Det går bra att besöka mässan på egen hand och betala i kassan på mässan. Entréavgiften är 100 kronor.

Öppet till 18 torsdag 28 november

Vi har förlängd öppetid den här dagen för att underlätta åtminstone lite om man vill besöka mässan som förälder.

Vilka ställer ut på Saco Studentmässa?

På Saco Studentmässa i Stockholm finns utställare från universitet och högskolor, andra eftergymnasiala utbildningar (folkhögskolor, yrkesutbildningar och privata utbildningar), internationella utbildningar och agenter för utländsk utbildning, framtida arbetsgivare, myndigheter och organisationer samt Saco med våra fackförbund. Utställarlistan visar vilka som medverkar.

Mer än 100 miniseminarier om yrke och utbildning

Tillsammans med våra utställare anordnar vi miniseminarier om alltifrån hur man kan tänka i sitt studieval till var jobben finns och vad olika yrken och utbildningar innebär.

Fråga Saco och förbunden om akademikerjobb och lön

Tack vare Sacos och våra förbunds unika kunskap om högskoleyrken och arbetsmarknad kan vi besvara de flesta frågorna om utbildning, yrke, arbetsmarknad och lön. Vi finns på TORGET, en neutral samlingsplats med UHR, CSN, Myndigheten för yrkeshögskolan och Vägledning.

Planering!

För att få ut det mesta möjliga av utbudet på studentmässan är det viktigt att komma dit väl förberedd. Titta gärna in på vår planeringssida FÖRE - UNDER - EFTER. eller ladda ner vår mässapp Saco Studentmässa.