För SYV/lärare och gruppanmälan

Här kan du som är SYV, lärare eller motsvarande göra gratis gruppbokning för era elever. 2020 års datum är 24-27 november och dagarna delas upp regionvis, se info nedan och karta.

Tid & plats

Online, 24-27 november 
Vi delar upp mässdagarna på regioner: Sydsverige, Mellansverige och Norra Sverige. Detta gör vi för att många av utbildningarna som ställer ut gärna vill möta upp med studentambassadörer från samma region. Utbudet i övrigt är detsamma under de olika mässdagarna.

Öppettiderna är 9.00-12.00 och 13.00-16.00 och man bokar halvdagar. Det går bra att återkomma vid en annan tid med befintlig inloggning om man inte blir klar. Allt utom livesändningar och livechattar kommer dessutom att ligga kvar till 15/4 för dem som vill följa upp.

Processen – från bokning till besök

  • Fram till 10 november – gratis gruppbokning för skolor
  • 8 oktober och framåt - mejl från Saco med inloggning till beställares adminsida som löpande uppdateras med tips
  • 7 november – registreringen öppnar. Dela registreringslänk på adminsidan med alla i er skola som ska besöka mässan. De registrerar sig och får inlogg till mässan och fortsatta instruktioner i sin bekräftelse.
  • 16 november – mässan öppnar för tjuvkikning och planering av besöket.
  • 24-27 november – mässan är live. Webbinarier och livestreamar har kommit upp och man kan livechatta och zoomprata med utställare, SYV och yrkesexperter på mässan
  • 28 november och framåt - mässan är öppen för alla.

Vad finns på den digitala mässan?

Den digitala mässan besöks bäst med dator eller surplatta. Den består av en lobby med guidning, studievägledning samt diverse inspirationsaktivteter. Sedan finns förstås montrar och webbinarier. I montrarna finns information om utställarna i text, bild och video. Många utställare kommer att livestreama från campus eller arbetsplatser. Sen pratar man i videosamtal och chatt med utställarpersonal och studenter. 

Se pdf om mässans olika delar och adminsidan.

Hur kan skolan planera besöket?

Se hur kan vi förbereda mässbesöket i Frågor och svar

Vi kommer att tillhandahålla planeringsstöd för detta i början av november samt ett webbinarium 19 oktober kl 15. Vi skickar inbjudan till alla som har bokat biljetter. 

Entrébiljetterna

Gruppbiljetter som bokas genom skolan är gratis om de bokas senast 10 november. Det går bra att boka gratis biljetter till földrar också, lägg bara till dem på er bokning. Särskilt när det gäller utlandsstudier kan det finnas intresse för det.

Närvarokontroll

Du som är beställare får en egen adminsida, där du ser elevernas närvaro och aktivitet på mässan och har möjlighet att skicka ut informationsmejl till de egna eleverna inför mässbesöket. Vi jobbar även på verktyg som hjälper dig att motivera och stötta dina elever med planeringen inför "mässbesöket" samt för den fortsatta vägledningen efter mässan.

Fråga Saco om akademikerjobb och lön

Saco och förbunden är experter på högskoleyrken och finns till hands för att svara på frågor om jobb, lön och arbetsmarknad.