För SYV/lärare och gruppanmälan

Här kan du som är SYV, lärare eller motsvarande göra gruppbokning för era elever. 2020 års datum är 24-27 november och dagarna delas upp regionvis.

Tid & plats

Online, 24-27 november 
Vi att delar upp mässdagarna på regioner: Sydsverige, Mellansverige och Norra Sverige. Detta gör vi för att många av utbildningarna som ställer ut gärna vill möta upp med studentambassadörer från samma region. Öppettiderna varje dag är 8.30-12.30 och 12.30-16.30 och man bokar halvdagar.

Observera att det är en och samma mässa alla dagar. Vi vill med uppdelningen på halvdagar jämna ut besökartrycket över dagen för att få bästa möjliga kontroll över att både utställarnas bemanning och den tekniska kapaciteten räcker till. Vi bedömer att en halv dag räcker och webbinarieprogrammen kommer att vara samma för- och eftermiddag. Allt utom livesändningar och livechattar kommer dessutom att ligga kvar till 15/4 för dem som vill följa upp.

Vad finns på den digitala mässan?

Den digitala mässan nås med mobil eller dator. Den består av en lobby med guidning och studievägledning samt diverse inspirationsaktivteter. Sedan förstås montrar och webbinarier. Ganska likt den vanliga fysiska mässan alltså. Vi rekommenderar att ni bokar in gemensamt arbete i klassrummet  samt någon timmes gemensam förberedelse innan för maximalt utbyte. 

Entrébiljetterna

Gruppbiljetter som bokas genom skolan är gratis om de bokas senast 10 november.

Bokningsrutinen

Gruppbokning kan ändras ända fram till 10 november. Därefter blir den definitiv (vi påminner när det närmar sig deadline). Bokning ger regionsvis, Södra Sverige 24/11, Mellansverige 25-26/11 och Norra Sverige 27/11. Detta enligt önskemål från utställare som vill försöka anpassa sin bemanning till respektive region så att man som elev i Norra Sverige kan få träffa studentambassadörer som kommer från Norra Sverige och kan berätta hur det var att flytta till exempevis Lund.

Närvarokontroll

Du som är beställare får en egen adminsida, där du ser elevernas närvaro på mässan och har möjlighet att skicka ut informationsmejl till de egna eleverna inför mässbesöket. Vi planerar även för olika verktyg som hjälper dig att motivera och stötta dina elever med planeringen inför "mässbesöket" samt för den fortsatta vägledningen efter mässan.

Fråga Saco om akademikerjobb och lön

Saco och förbunden är experter på högskoleyrken och finns till hands för att svara på frågor om jobb, lön och arbetsmarknad.

Förberedelser

Nu är det extra viktigt att eleverna förbereder sig inför "besöket" på studentmässan för att få ut det mesta möjliga av utbudet. Vi rekommenderar att ni avsätter gemensam tid för detta. Det kommer att finnas planeringsverktyg för hela processen: FÖRE - UNDER - EFTER.