För SYV/lärare och gruppanmälan

Här kan du som är SYV, lärare eller motsvarande göra gratis gruppbokning för era elever senast 15 november. Boka tidigt för att vara säker på att få tiden ni önskar!

Saco Studentmässa - live-eventen

Du kan boka när det passar er bäst, vi har ingen regionsindelning. Däremot är det bra att boka så tidigt som möjligt för att vara säker att få den tid ni önskar. Vi hoppas att ni kan planera in dessa tre tillfällen som obligatorisk lektionstid, det betyder mycket för våra möjligheter att rekrytera utställare till mässan och därmed skapa bästa möjliga utbudet för eleverna.

2 eller 10 november
Förberedelsedagar, stöd i att skapa personlig planering. Vi rekommenderar att detta görs på schemalagd tid i skolan. En timme räcker bra. Vi bemannar med guider för att hjälpa till i planeringen. Om tiderna inte fungerar för er kan ni sköta det själv i skolan också. Vår erfarenhet säger dock att det är viktigt att skolan planerar in tid för detta.

1-3 december
Saco Studentmässa - massor av inspirationsaktiviteter och fokus på att upptäcka möjligheterna efter gymnasiet. Dagarna harsamma program och innehåll och ni kan dela upp er skola och boka in flera olika tider.  Avsätt 3 timmar.

15-16 mars
Sacos Studievalsmässa - fokus på ansökan och antagning. Avsätt 1-2 timmar. 

Öppettiderna är 9.00-12.00 och 13.00-16.00 och man bokar halvdagar. Det går bra att återkomma vid en annan tid med befintlig inloggning om man inte blir klar. Allt utom livesändningar och livechattar finns tillgängligt året runt.

Processen – från bokning till besök

  • Fram till 15 november – gratis gruppbokning för skolor
  • 1 oktober och framåt - mejl från Saco med inloggning till beställares adminsida som löpande uppdateras med tips samt nytt verktyg för samarbete med eleverna från mässa till studieval. Vi bjuder även in er som ansvarar för er skolas bokning till informationswebbinarier.
  • 1 november – registreringen för att skapa sin inloggning till mässan öppnar. 

Vad finns på den digitala mässan?

Den digitala mässan besöks bäst med dator och webbläsaren Chrome. Här finns samtliga Sveriges universitet och högskolor,  många yrkeshögskolor och folkhögskolor, arbetsgivare och organisationer. Sist men inte minst Saco med sina yrkesexperter Sacoförbunden.

Hur kan skolan planera besöket?

Det kommer att finnas planeringsstöd från 1 oktober. Vi bjuder då också in alla som har bokat gruppbiljetter till sin skola till informationwebbinarier.

Entrébiljetterna

Gruppbiljetter som bokas genom skolan är gratis om de bokas senast 15 november. Det går bra att boka gratis biljetter till föräldrar också, lägg bara till dem på er bokning. Särskilt bra när det gäller utlandsstudier.

Närvarokontroll

Du som är beställare får en egen adminsida, där du ser elevernas närvaro och aktivitet på mässan. Vi utvecklar just nu ett verktyg där du kan samarbeta med dina elever från mässplanering fram till studievalet.

Fråga Saco om akademikerjobb och lön

Saco och förbunden är experter på högskoleyrken och finns till hands för att svara på frågor om jobb, lön och arbetsmarknad. Filtrera på Sacos yrkesexperter under Utställare på Sacomässan.se