För SYV/lärare och gruppanmälan

Välkommen till ett nytt läsår med Saco Studentmässa, fyllt med inspiration och fakta för studievalet.

Våra planer för läsåret 2023/24

Sacomässan.se öppnar igen efter uppdatering 1 november. Ni får information för att bereda era elever genom er skolportal, så som seminarieprogram, ppt, videointroduktion i mitten av oktober.

Boka gratis gruppbiljetter för Saco Studentmässor 2023 senast 15 november i Sacos skolportal. Vi behöver styra upp besökarantalen för att  minska trängseln. Därför har vi nu 3 slottider, 9-11.30, 11.30-14 och 14-16.30. Ni som reser med buss bokar mellantiden (ni är inte bundna till exakta tiden) och anger tid för ankomst och avfärd i bokningen.

Gruppbiljetter till de digitala eventen
Bokningen för de digitala eventen kommer upp senare i september. Vi meddelar när det är klart.

Du som redan har skolkonto för Saco Studentmässor loggar in och gör skolans gratis gruppbokning på ert skolkonto från början av september om ni inte redan har bokat. Vi har nu stängt för sommaren. Har ni bytt SYV/kontaktperson? Hör av dig till sandra.wahgren@saco.se så ordnar vi det.

Du som inte har skolkonto hos oss: Skapa ett skolkonto, det kostar inget.
Skapa nytt skolkonto vid länken som finns här från 1 septemer.

Biljetter till Saco Studentmässor

Minns du inte om du har bokat? Här finns en lista på de skolor som har bokat per 5 juli.

Hur fungerar det med biljetterna?

I er skolportal finns skolans unika registreringslänk. Denna delar du med eleverna så att de kan skapa sitt personliga konto kopplat till er skola. De har då en QR-kod när de loggar in i Sacomässan.se som ger fri entré till våra mässor. Även medföljande lärare gör detta. Ni som är admin för ert skolkonto använder admininloggingsuppgifterna när ni loggar in i Sacomässan.se och har då en QR-kod/biljett precis som andra. Registreringen öppnar i slutet av oktober.

Våra event 2023/24

  • Saco Studentmässa i Stockholm, Kistamässan 29-30/11, 9-16.30
  • Saco Studentmässa i Malmö, Malmömässan 6/12, 9-16.30
  • Digital studentmässa 7 februari 2024 9-16
  • Digitalt studievals- och utlandsevent 10 april 2024 14-19

Den digitala mässportalen Sacomässan.se ligger till grund för de fysiska mässornas planering och uppföljning och förstås för våra digitala live event. 
Sacomässan är stängd för uppdatering och öppnar igen i slutet av oktober.

Närvarokontroll och samverkan med eleverna

I skolportalen kan du följa elevernas närvaro och aktivitet på mässan. Därifrån kan du också samarbeta med dina elever från mässplaneringen fram till studievalet. 

Fråga Saco om akademikerjobb och lön

Saco och förbunden är experter på högskoleyrken och finns till hands på TORGET på våra mässor för att svara på frågor om jobb, lön och arbetsmarknad.