För SYV/lärare och gruppanmälan

Här kan du som är SYV, lärare eller motsvarande göra gratis gruppbokning för era elever senast 15 november. Boka tidigt för att vara säker på att få tiden ni önskar!

Saco Studentmässa – live-eventen

Du kan boka när det passar er bäst, vi har ingen regionsindelning  i år. Däremot är det bra att boka så tidigt som möjligt för att vara säker att få den tid ni önskar. Vi hoppas att ni kan planera in dessa tre tillfällen som obligatorisk lektionstid, det betyder mycket för våra möjligheter att rekrytera utställare till mässan och därmed skapa bästa möjliga utbudet för eleverna.

10 eller 11 november
Förberedelsedagar för att skapa personlig plan för mässbesöket. Vi rekommenderar att detta görs på schemalagd tid i skolan. En timme räcker bra. Saco bemannar informationschatten då för att hjälpa till i planeringen för dem som har frågor. Om tiderna inte fungerar för er kan ni sköta det själv i skolan också. Vår erfarenhet säger dock att det är viktigt att skolan planerar in tid för detta så att det verkligen blir av. Boka för- eller eftermiddag och disponera tiden som ni vill. 

Mellan 15/11 och 22/11 håller vi öppet förmiddagar 9–12 och sedan ner för att färdigställa allt inför mässans start.

1–3 december – Saco Studentmässa
Saco Studentmässa – massor av inspirationsaktiviteter och fokus på att upptäcka möjligheterna efter gymnasiet. Dagarna har samma program och innehåll och ni kan dela upp er skola och boka in flera olika tider.  Avsätt 3 timmar. Öppet 9–15. Förlängd öppettid i Studievägledningen till 17 onsd/tors och 16 på fredag.

15–16 mars – Sacos Studievalsmässa
Sacos Studievalsmässa – fokus på ansökan och antagning och att få de sista svaren inför ansökan. Avsätt 1–2 timmar. 

Öppettiderna (OBS! ändrat) är 9.00–12.00 och 12.00–15.00 och man bokar halvdagar. Det går bra att återkomma vid en annan tid med samma inloggning om man inte blir klar. Allt utom det som går live finns tillgängligt även efter mässan fram till september 2022.

Processen – från bokning till besök

  • Fram till 15 november – gratis gruppbokning för skolor
  • 1 november – registreringen för att skapa sin inloggning till mässan öppnar. 

Vad finns på den digitala mässan?

Den digitala mässan besöks bäst med dator. Använd webbläsarna Chrome eller Edge. Här finns samtliga Sveriges universitet och högskolor,  många yrkeshögskolor och folkhögskolor, arbetsgivare och organisationer och internationella utbildningar samt förmedlare av utlandsstudier. Sist men inte minst Saco med sina yrkesexperter Sacoförbunden.

OBS! Att Saco Studentmässa inte bara handlar om högskolestudier. Där finns något för alla!

Se vår presentation av årets mässa med alla nyheter här

Entrébiljetterna

Gruppbiljetter som bokas genom skolan är gratis om de bokas senast 15 november. Det går bra att boka gratis biljetter till föräldrar också, lägg bara till dem på er bokning. Särskilt bra när det gäller utlandsstudier. Det går att ändra bokningsdag och antal på er SYV-sida.

Närvarokontroll

Du som är beställare får en egen SYV-portal, där du ser elevernas närvaro och aktivitet på mässan. Därifrån kan du också samarbeta med dina elever från mässplaneringen fram till studievalet. 

Fråga Saco om akademikerjobb och lön

Saco och förbunden är experter på högskoleyrken och finns till hands på mässan för att svara på frågor om jobb, lön och arbetsmarknad. Filtrera på Sacos yrkesexperter under Utställare på Sacomässan.se