Om Saco Studentmässa

Saco Studentmässor är Sveriges största forum för studieval efter gymnasiet. Totalt besöker nästan en tredjedel av Sveriges avgångselever våra mässor i Stockholm och Malmö och får både fakta och inspiration hos våra utställare och på våra seminarier.

Nyckelord:
Studieval

Inför studievalet efter gymnasiet

Saco Studentmässor vänder sig i första hand till dig som går på gymnasiet och söker inspiration inför studievalet efter studenten. De flesta som besöker oss går i åk 3, men även för åk 2-elever ger besöket värdefull inspiration. Du som upptäcker vad du vill bli får då ett mål att jobba mot under den återstående delen av din gymnasietid.

De flesta besöker oss med sin skola och det är då oftast studievägledaren som bokar biljetter och planerar besöket. Men mässan är öppen för alla och du behöver inte gå på gymnasiet för att besöka oss.

Vilka träffar du på Sacomässan?

Våra mässor har ett brett utbud av information om utbildning och arbetsmarknad och inte bara akademiska sådana. Eftersom de flesta gymnasieskolorna besöker oss med hela klassen vill vill kunna erbjuda något för alla. Därför bjuder vi in representanter för alla karriärvägar - universitet och högskolor, yrkeshögskolor, privata utbildningar, utlandsstudier och arbetsgivare.

Sacoförbunden = experter på högskoleyrken = extra

mycket innehåll om både utbildning och yrke

Genom Sacoförbundens medverkan kan vi erbjuda information och rådgivning kring de allra flesta högskoleyrkena, t.ex. var jobben kommer att finnas och hur löneutvecklingen ser ut.

Seminarier

Tillsammans med våra utställare anordnar vi omkring ett stort antal kostnadsfria seminarier. Här kan du titta på våra filmade seminarier