Nominera till Saco Studentråd 2015

Vill du vara med och påverka Sveriges största studentfackliga organisation? Då ska du söka till Saco Studentråds styrelse 2015. Ansökan är öppen från 2 april till den 24 september 2014.

Publicerad: Tisdag 4 mar 2014

Vad vi söker till Saco Studentråds styrelse!

Som ledamot i Saco Studentråd får man ta del av ett stort nätverk, utveckla ett politiskt sinne och och ta ansvar för Sveriges största studentfackliga organisation. Du ska givetvis vara intresserad av samhällsutveckling och vilja vara en god representant för organisationen.

För att Saco Studentråd ska fortsätta vara en framgångsrik studentfacklig organisation krävs en kompetent och engagerad styrelse med olika förmågor och kunskaper. Därför är det av vikt att styrelsen uppvisar mångfald och en bredd vad gäller egenskaper och erfarenheter. Det är en fördel om du som söker tidigare varit aktiv i en studentsektion eller haft någon annan typ av förtroendeuppdrag eller erfarenhet av påverkansarbete.

Läs mer om Saco Studentråd och styrelsearbetet längst ner på sidan.

Hur söker du?

  1. Ta kontakt med din egen studentsektion eller en studentsektion i ett annat förbund för att berätta att du är intresserad.
  2. Skriv ett personligt brev och cv som du skickar till studentsektionens ordförande.
  3. Studentsektionen fattar beslut om vilka de väljer att nominera till Saco Studentråds valberedning
  4. Nomineringen skickas in av studentsektionerna till Saco Studentråds valberedning innan den 24 september 2014.
  5. Intervjuer kommer att hållas av Saco Studentråds valberedning helgen den 27-28 september i Sacos kansli, Gamla stan. Intervjun kan hållas över telefon om du inte har möjlighet att närvara.

HÄR  hittar du studentsektionernas hemsida och kontaktuppgifter.

Om du behöver hjälp med att hitta en kontakt eller vill tipsa om någon till valberedningen – maila oss på studentradetsvalberedning@saco.se

Vill du bli verksamhetsrevisor för Saco studentråd?

Till verksamhetsåret 2015 söker vi också två verksamhetsrevisorer till Saco studentråd. Dessa har till uppgift att granska styrelsens arbete under året, men även att fungera som rådgivare och stöd till styrelsen i framtida utmaningar. Du ska gärna ha varit aktiv inom Saco Studentråd eller inom någon av våra studentsektioner, och det är en fördel om du känner dig bekväm i rollen att kritiskt granska en organisations verksamhet.

Du ansöker till rollen på samma sätt som till Saco Studentråds styrelse, se steg ovan).

Vill du söka till valberedningen för Saco Studentråd?
Valprocessen kring Saco studentråds valberedning skiljer sig åt från val av styrelse och revisorer. Under kongressen den 29-30 november väljs en valkommitté som i praktiken består av frivilliga kongressdeltagare. Valkommittén bereder och presenterar förslaget till ny valberedning som sedan väljs av kongressen. Om du är intresserad av att sitta i nästa års valberedning bör du därför under kongressen ta kontakt med valkommittén.

Vid frågor om valberedningsarbetet är du välkommen att kontakta valberedningen påstudentradetsvalberedning@saco.se.