Nytt initativ: Unga pensionsgruppen

Idag drog initiativet Unga pensionsgruppen igång. Gruppens syfte är att stärka ungas röst i pensionsdebatten. Saco studentråd stod som värd för den första träffen.

Publicerad: Onsdag 22 jun 2016

Senast uppdaterad: Onsdag 22 jun 2016

Även om pensionen kan tyckas långt borta, så är det medan vi är unga som vi har störst möjlighet att påverka den. Det gäller såväl politiken som genom individuella livsval.
Unga pensionsgruppen är ett initiativ i syfte att stärka ungas röst i pensionsdebatten. Under året kommer vi därför arrangera tre träffar med fokus på att öka kunskapen om och diskutera aktuella frågeställningar rörande pensioner.
Temat för den första träffen var En intensivkurs i pensioner. Vilka politiska diskussioner och kompromisser ligger till grund för att dagens pensionssystem?Hur ser systemet ut och vad är prognoserna för framtiden? Hur länge behöver vi egentligen jobba, och vilka pensionsnivåer kan vi förvänta oss?
Inbjudna talare var Bo Könberg (L), huvudarkitekten bakom dagens pensionssystem, Kristina Kamp, pensionsexpert på Minpension, och Dan Adolphson, trygghetsekonom på AMF.

Närvarade gjorde flertalet ordföranden för de partipolitiska ungdomsförbunden,  partipolitiska studentförbund och LSU.