Ordförande Kristin Öster segrar i debatt-SM

Hur kan vi få så rättvisa pensioner som möjligt? Fungerar dagens pensionssystem, eller är behöver det förändras? I år gick Saco studentråds ordförande ut som segrare i debatten om pensionerna.

Publicerad: Torsdag 2 jul 2015

Senast uppdaterad: Torsdag 2 jul 2015

-       Jag har varit nervös hela veckan, och precis innan ville jag helst sjunka genom golvet. Jag har aldrig stått i en riktig debatt förut. Men sen kom vi igång, och då var det riktigt roligt, säger Kristin Öster, ordförande i Saco studentråd. 
 
Tävlingen arrangerades av PTK och AP7 och bestod av tre deltävlingar. Vinnarna från varje rond gick vidare. För att komma till den åtråvärda finalen var Kristin tvungen att vinna mot både riksdagsledamot Aron Modig (KD) och Bodil Sidén, 2:e vice ordförande i MUF.
 
-       Mest nervöst var att möta Bo Könberg i finalen, han som är hjärnan bakom pensionssystemet. 

Men med tre tips till unga kvinnor som vill få en bra pension, om att dejta yngre män, använda preventivmedel och leva mindre hälsosamt, vann Kristin även den sista duellen.
 
-       Saco studentråd är nu officiellt Sveriges mest lillgamla studentorganisation! Nästa steg kan bara vara att starta ett ungdoms-PRO, sammanfattade hon segern med glimten i ögat.