Saco Studentråds fokusfråga för 2014 antaget

Saco Studentråd kommer 2014 att jobba med fokusfrågan, ”Snabbt ut till rätt jobb. Utbildning för framtidens arbetsmarknad och välfärd”.

Publicerad: Söndag 1 dec 2013

– I och med beslutet kommer Saco Studentråd att inrikta sig ännu mer på relationen mellan utbildningen och det omgivande samhället under 2014. Inte minst med tanke på den höga ungdomsarbetslösheten är det frågor som är viktiga för långt fler än de som studerar, säger Johannes Danielsson, omvald ordförande i Saco Studentråd.

Under kongressen fördes bland annat diskussioner om hur studentfackens frågor kan lyftas i valet 2014.

– Frågan om att komma snabbt ut till rätt jobb är helt rätt i tiden. Valrörelsen nästa år kommer att handla om jobb och utbildning. Precis dessa är våra frågor, och det ger oss möjlighet att synas och påverka Sveriges politik till det bättre.

– Vi har redan sett att våra förslag kan bli verklighet. Socialdemokraterna lanserade ett förslag om relevanta sommarkurser, en tid efter att vi hade släppt en liknande rapport i somras. Det visar att det är fullt möjligt för oss som studentfack att vara konstruktiva samtalspartners till de olika partierna, säger Johannes Danielsson.