Framtidens fackliga organisationer byggs genom ett starkt och reellt inflytande för unga och studenter

Saco Studentråds ordförande Lisa Gemmel höll idag ett anförande på Europafackets kongress i Aten. Temat var vikten av att ge unga och studenter inflytande i fackliga organisationer.

Publicerad: Onsdag 18 maj 2011

Nyckelord:
Internationellt

- Rekrytering av unga och studerande som ännu inte är etablerade på arbetsmarknaden hoppas jag är viktigt för alla fackliga organisationer, säger Lisa Gemmel, ordförande för Saco Studentråd. Samtidigt måste de kunna engagera sig i de organisationer de blir medlemmar i. Unga idag är mer engagerade än någonsin, men även mer rörliga än någonsin tidigare, fortsätter Lisa Gemmel. Om unga och studenter inte kan hitta ett engagemang i de facklig organisationerna lämnar de oss för andra engagemang ...

- Framtidens fackliga organisationer byggs genom ett starkt och reellt inflytande för unga och studenter, vilket Saco har förstått och anammat, avslutar Lisa Gemmel.

Europafackets kongress pågår i Aten från den 16 till den 19 maj i Aten, Grekland. Lisa Gemmel är del av Sacos delegation som i övrigt består av Anna Ekström, ordförande i Saco, Göran Arrius ordförande i Jusek och styrelseledamot Saco samt Åke Zettermark, internationell sekreterare, Saco.