Saco Studentråds ordförande Johannes Danielsson deltar i det internationella toppmötet Global Forum for Migration and Development

Idag hålls ett internationellt toppmöte om migration och utveckling i Stockholm. Bland annat talar statsminister Fredrik Reinfeldt och FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon.

Publicerad: Onsdag 14 maj 2014

Saco Studentråds ordförande Johannes Danielsson deltar i mötet som en av sex i Sweden Youth Group on Migration and Development, en grupp sammansatt med representanter från Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer, Unicef och Fryshuset.

- Mitt mål på GFMD är att få bidra med vårt perspektiv på frågor som rör utbildning och arbetsmarknad. Unga som reser för att studera och jobba är en betydande del av migrationen. Det viktigt att det finns ett studentfackligt perspektiv på de frågorna, säger Johannes Danielsson

Sverige innehar just nu ordförandeskapet i GFMD, ett arbete som leds av statsråden Tobias Billström och Hillevi Engström.

- Till svenska beslutsfattare har vi unga på forumet ett tydligt budskap. Vi vill att Sverige ska bli bäst i världen på ungas migration. Där ska regeringen ha beröm för vissa reformer. Men för mig är det en gåta att de som är så stolta över sitt migrationsfacit samtidigt har stängt Sverige för många utländska studenter genom införandet av skyhöga avgifter. Man säger en sak, men har i det här fallet agerat precis tvärt om, säger Johannes Danielsson.

Kontakt: Johannes Danielsson, 0736 46 79 28