Johannes Danielsson har utsetts att representera Sveriges ungdomar i UNESCO

Saco Studentråds tillträdande ordförande Johannes Danielsson kommer att vara Sveriges ungdomsrepresentant i Unesco, FN-organet för utbildning, vetenskap och kultur. Uppdraget tillsätts av Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer (LSU) och kommer att pågå under 2013.

Publicerad: Fredag 21 dec 2012

Nyckelord:
Internationellt,
Utbildning & forskning

Uppdraget innebär att Johannes Danielsson kommer att delta i Unescos generalkonferens och ungdomskonferens. Därutöver kommer löpande kontakt att hållas med Svenska Unescorådet, regeringskansliet och LSU:s medlemsorganisationer.

– Jag ser uppdraget i Unesco som en del av mitt uppdrag som ordförande för Saco Studentråd. På det här sättet får vi möjlighet att dela med oss av våra perspektiv på utbildningsfrågor i ett nytt, viktigt internationellt sammanhang. Samtidigt representerar jag i det här fallet fler än Saco Studentråds medlemmar, och det blir därför viktigt att finnas till hands för alla LSU:s 80 medlemsorganisationer, säger Johannes Danielsson.

– I dagsläget handlar mycket av diskussionen om högre utbildning om arbetsmarknadsfrågor, vilket är ett område där Saco Studentråd kommer att vara aktiva under det kommande året. Men detta får samtidigt inte leda till att vi glömmer att utbildningen har en mycket bredare roll i samhället än så.

- Jag tror, och hoppas, att uppdraget i Unesco kommer bli ett sätt för mig och organisationen att fördjupa oss i utbildningsfrågor som rör demokrati, hållbar utveckling och kultur, säger Johannes Danielsson.

Johannes Danielsson valdes till ny ordförande för Saco Studentråd 2013. Johannes Danielsson, masterstudent i statskunskap vid Uppsala universitet och medlem i Akademikerförbundet SSR.

För att kontakta Johannes Danielsson: 0736-46 79 28, johannes.danielsson@saco.se.