För SYV/lärare och gruppanmälan

Här kan du som är SYV, lärare eller motsvarande göra gruppbokning för era elever. Ni som bokar senast 15  juni får gratisbiljetter för SYV/lärare. 2019 års datum är 27-29 november.

Tid & plats

Stockholmsmässan i Älvsjö, 27-29 november.
Öppettider onsdag 10-16, torsdag 10-18, fredag 9-15. Vi rekommenderar att ni ger eleverna en hel dag för mässbesöket. Med mer än 100 seminarier och omkring 200 utställare är det svårt att hinna med annars.

Entrébiljetterna

Förbokade gruppbiljetter kostar 50 kr/st och tillhandahålls via appen Saco studentmässa (ladda ned från 1 november i Appstore och Google Play), som förutom biljetterna också innehåller mässinformation och planeringsfunktioner. Biljetten kommer även med i bokningsbekräftelsen som en qr-kod som scannas vid entrén på mässan.

Bokningsrutinen

Gruppbokning kan göras ändras ända fram till 15 november. Därefter blir den definitiv (vi påminner när det närmar sig deadline). Du kan inte återlämna oanvända biljetter efter mässan. 

Ni som bokar sent

Efter 15 november kostar entrébiljetterna 100 kr/st. 

Närvarokontroll

Du som är beställare får en egen adminsida, där du ser elevernas närvaro på mässan och har möjlighet att skicka ut egna informationsmejl till de egna eleverna inför mässbesöket.

Fråga oss om akademikerjobb och lön

Tack vare Sacos och förbundens unika kunskap om högskoleyrken och arbetsmarknad kan vi besvara de flesta frågorna om utbildning, yrke, arbetsmarknad och lön. Vi vill dela med oss av vår kompetens till dig så att du kan göra ett medvetet och genomtänkt studieval. Besök Saco och Sacoförbunden på TORGET för att få veta mer. Om du har frågor kring akademikeryrken kan du också ställa dem till oss i vårt frågeforum Yrkesexpert.saco.se

Förberedelser

Det är viktigt att eleverna förbereder sig inför besöket på studentmässan för att få ut det mesta möjliga av utbudet. Förbered mässbesöket på vår planeringssajt FÖRE - UNDER - EFTER.

En lärarhandledning för arbetet med studievalet kopplat till mässbesöket kan du ladda ner här.