Dagens innehåll

Anmälan är stängd

TID

PLATS

PROGRAMPUNKT

09.00 - 09.30 Victoriahallen Frukost med information från branschen
09.40 - 11.30 K21-24 Seminarier
11.30 - 12.45 Utanför seminarielokalerna Lättare tilltugg och mingel med utställare inom utbildningsområden relaterade till branschen
13.00 - 17.00 Start Pressbyrån inne på Stockkholmsmässan Guidade turer enligt anmälan
13.00 . 17.00 Mässhallen Besöka mässan Nordbygg på egen hand


Seminarierna - innehåll

09.40 - 10.00: Vikten av gott ledarskap både som chef och medarbetare
Bravida är specialister på tekniska installationer. Med över 10 000 medarbetare bidrar vi till ett fungerande samhälle. Men teknik i alla ära, i slutändan är det vi människor som gör allt verkligt. Låt oss förklara hur vi arbetar med att utveckla våra medarbetare och resan som resulterat i att vi blivit utnämnda till en av Sveriges bästa arbetsgivare. Kanske vill du bli en i vårat gäng?
www.bravida.se

09.40 - 10.00: Bli arkitekt     
Arkitekter jobbar med hela samhällsbyggandet, från det minsta rum till den övergripande stadsplanen. På olika sätt kan arkitekter påverka hur vår gemensamma livsmiljö ska se ut i framtiden. Arkitekter behöver därför ha olika bakgrund, perspektiv och infallsvinklar för att komma på de bästa lösningarna på framtidens utmaningar. Sveriges Arkitekter berättar om de olika utbildningarna, slår hål på myter om vem som passar som arkitekt och kommer också med tips på fler sätt att ta sig in om det skulle vara så att betygen inte räcker till.  
www.arkitekt.se                             

09.40 - 10.00: Välj ett yrke där du bygger ett hållbart samhälle – Jobba med betong! 
Betong är ett hållbart och spännande material. Med sina unika egenskaper hjälper det arkitekter och byggare över hela världen att skapa hus, broar, tunnlar, vägar m.m. Så har det varit i flera tusen år. Och så kommer det vara även i framtiden. Väljer du ett yrke där du får arbeta med betong får du vara med och bygga ett hållbart samhälle. På seminariet presenteras betongbranschen och exempel på jobb som finns och behov för framtiden
www.svenskbetong.se

10.10 - 10.30: Så skaffar du dig ett coolt yrke på en het arbetsmarknad! 
Vill du ha ett coolt yrke på en het arbetsmarknad? Då ska du satsa på IUC Yrkeshögskoleutbildning till kyl- och värmepumptekniker. Ett tekniskt, rörligt och roligt arbete. Som Kyl- och värmepumptekniker kommer du att arbeta med installationer, felsökning och styrning av system. Det kan vara att arbeta med kyla, i livs-medelsbutiker, inom industrin och på idrottsanläggningar. Det kan också handla om att skapa ett behagligt inomhusklimat i fastigheter.
Välkommen att lyssna på IUC Yrkeshögskolas guru inom kyl- och värmepumpteknik
Hälsa även gärna på oss i Studentdagens miniutställningen samt på Sveriges Kyl- & Värmepumpförenings monter A29:31
www.iuc-utbildning.se

10.10 - 10.30: Koppar i hållbart byggande Hur används koppar i byggandet? Vilka är koppars hållbarhetsförmåner? Hurdana applikationer tillverkas av koppar och hur bidrar de i klimatkampen? Varför är koppar oersättlig?
https://copperconcept.org

10.10 - 10.30: Vill du arbeta med framtidens isoleringsmaterial redan idag? Kingspan levererar framtidens isoleringsmaterial redan idag.
Produkter som gör det möjligt att bygga både tunnare väggar och energisnåla hus.
Under 20 minuter berättar vi om våra produkter och om projekt i Sverige som de har använts till. Vi kommer även att prata om brandsäkerhet i byggnader och inte minst fasader. Besök oss gärna i monter C06:43
www.kingspan.com

10.40 - 11.00: Att välja utbildning - Ta steget till en hållbar karriär 
Funderar du på att ta steget till ett jobb som ingenjör eller tekniker inom bygg, fastighet, el, automation eller kyla?
På det här seminariet får veta mer om vilka vägar du kan ta och vad som är viktigt att tänka på när du väljer utbildning.
www.sti.se

10.40 - 11.00: Med trä kan vi börja bygga ett hållbart samhälle redan idag. Var med du också!                                                        Svenskt Trä representerar sågverken och alla förädlade produkter av trä. För att vara klimatsmart är det viktigt att eftersträva att minska utsläppen av koldioxid. Trä och biobaserade byggmaterial är unika genom att de inte släpper ut koldioxid utan tvärtom tar upp koldioxid och motverkar växthuseffekten. Trä är dessutom kostnadseffektivt, starkt, flexibelt och förmedlar välbefinnande till boende och de som arbetar med trä. Det är ingen slump att trä för varje år når större och större marknadsandelar och erövrar nya marknader inom samhällsbyggande. Fler och fler aktörer vill idag ta ett större miljöansvar och förnya vår föråldrade koldioxidintensiva byggbransch. I medvind och expansion behövs nya friska krafter och utvecklingen inom träindustrin står fortfarande bara i sitt genombrott. Vi behöver dig! Besök vår monter C14:41
www.svenskttra.se

10.40 - 11.00:  Säkrade, murade och putsade fasader   Varför ska du jobba med murat och putsat byggande som hantverkare, konstruktör, arkitekt eller byggherre? Det finns fantastiska möjligheter och fördelar med denna fasadlösning – något som funnits i tusentals år, högst aktuellt idag och definitivt i framtiden.
www.spef.org

11.10 - 11.30: 5 tips när du ska välja din framtida karriär 
Nackademin är en av Sveriges största yrkeshögskolor och har idag olika 9 yh-utbildningar inom samhällsbyggnad. Att välja utbildning är ett svårt och stort val så under det här seminarier får du 5 konkreta tips på vad du kan göra för att hitta rätt yrkesroll och karriär för dig!
https://nackademin.se

11.10 - 11.30: En framtidsbransch med fokus innemiljö och energi
Vad behöver du känna till på väg in i en utbildning eller yrke inom branschen som utvecklar, producerar och installerar ett hälsosamt och energieffektivt inomhusklimat? Vilka är karriärmöjligheterna
www.svenskventilation.se

11.10 - 11.30:  Mineralullsbranschen - arbeta hållbart 
Rockwool kommer att presentera hur man bygger hållbara och brandsäkra byggnader av stenull. ROCKWOOL är värdens största stenullsproducenter och utvecklar ett av de äldsta och mest beprövade isoleringsmaterialen för framtidens byggnader.
www.rockwool.se

Har du frågor som rör studentdagen? Maila oss!