Hoppa till huvudinnehåll
Studier

Seminarier, liveprogram och förinspelade webbinarier

Ett program bestående av aktuella ämnen i samverkan med utställare, vi har seminarier på plats, livesändningar vid digitala event samt förinspelade webbinarier att se när det passar bäst.

Hur fungerar det?


Seminarier

Ett seminarium är max 20 minuter långt och starttider är varje hel och halv timme.

Programmet publiceras på Sacomässan.se från början av november, som används som mässguide och där besökarna kan favoritmarkera, från slutet av oktober. Programmets visar bild och beskrivningstext som ni lägger in.

Dessutom sammanställer vi ett preliminärt pdf-schema (efterfrågas av skolorna) redan i början av oktober som vi publicerar i Sacos skolportal som är gymnasieskolornas egen planeringsportal samt på saco.se/massa. Skolorna meddelas per epost när vi har publicerat programmet.

Tider & bokning

Seminarier på de fysiska mässorna bokas senast 22 september

Vi har samma program för båda mässdagarna i Stockholm. När deadline för bokningen av seminarier har passerat (22 september) sätter vi ihop programmet så att det blir så få krockar som möjligt för besökarna och återkopplar till er som har bokat i slutet av september.

Spela in era seminarier och nå ut till fler besökare

Antingen kan ni spela in ett webbinarium på samma ämne hemma eller så spelar ni in er presentation på plats på mässan. Inspelningen publicerar ni som webbinarium i webbinarieprogrammet via utställarportalen. Lägg även till länk från seminarieprogrammet (i infotexten). Detta ingår då i seminariebokningen och kräver inte att ni har bokat Komplett digital monter.

Begränsningen på 15 minuter för webbinarier gäller inte i detta sammanhanget, ni kan alltså lägga ut hela inspelningen på 20 minuter. Seminarierna och inspelningarna marknadsförs båda i den digitala plattformen och på det tryckta programbladet som vi tar fram samt som uppföljning efter mässan.

Tryckt information delas ut på plats

Informationsblad med bl.a. QR-kod till salarna delas ut som komplement till den digitala information.

Stockholm, pris

Identiska pass båda dagarna som ni kan spela in och publicera som webbinarium i den digitala plattformen utan extra kostnad.

Eftersom vi inte har lika många och stora salar som förr kan vi bara garantera en titel per utställare i Stockholm. Efter deadline erbjuder vi tiderna som är kvar. 

Pris 5 000 kr per titel

Malmö, pris

Ett pass som ni kan spela in och publicera som webbinarium i den digitala plattformen utan extra kostnad. 

Pris 2 500 kr per titel.

Förinspelade webbinarier

Webbinarierna är max 15 minuter långa och är  inte är schemalagda. Ligger kvar läsåret ut och är tillgängliga när den digitala mässplattformen har öppet.

Webbinarier är synliga i mässportalen Sacomässan.se även i samband med de fysiska mässorna som del av besökarnas mässplanering.
Ingår i Komplett digital monter.

Livestreama (vid digitala event)

Streamas från er YouTubekanal. Dessa är schemalagda och visas under digitala event i vår 3D-animerade föreläsningssal med chattfunktion för frågor. Listas både i er monter och i det allmänna liveprogrammet.
Ingår i Komplett digital monter.

Livewebbinarier (vid digitala event)

Som videomöten och schemalagda under de digitala liveeventen i Liveprogrammet. Ni kan lägga upp flera pass som listas både i er monter och i de allmänna liveprogrammet. Ni kan själva ställa in eventuella begränsningar, som kamera och mikrofon av, antal deltagare ni vill släppa in och om insläpp ska ske automatiskt eller manuellt. I defaultinställningen är besökarnas mik och kamera avslagen och chatten är 1 till 1 (privat). Men detta ändrar ni enkelt i utställarportalen.
Ingår i Komplett digital monter.

Sökbarhet

Samtliga programpunkter är sökbara utifrån besökarnas intressen. 

Gör det mesta av era förinspelade webbinarier på de fysiska mässorna!

1. Kort med qr-kod till era förinspelade webbinarier att dela ut

Tryck upp kort med lista på era webbinarier med qr-kod som länkar dit.

2. Onlinestation med schemalagda webbinarier i er monter

(webbinarier ingår i Komplett digital monter)

Placera en onlinestation i er monter där ni visar webbinarier. 

Onlinestationerna har högtalare som förstärker ljudet så att det fungerar bra i mässmiljö, men även hörlurar. 

Publicerad: 2015-02-03

Senast uppdaterad: 2020-05-11

Dela sidan