Barnmorska

Camilla jobbar på en barnmorskemottagning som ingår i en familjecentral

Det var min morbrors fru som läste till barnmorska när jag var 18 år och hon berättade om förlossningar hon varit med på och jag tänkte att det verkade vara världens bästa jobb.

Utbildningen var väldigt intressant och lärorik, jag tänkte att alla kvinnor skulle tycka om att läsa till barnmorska. Det var intensivt men roligt. Jag gick en distansutbildning och det passade väldigt bra eftersom jag då var småbarnsmamma.

Jag har mestadels jobbat på barnmorskemottagning och där jag har min tjänst idag har vi nyligen blivit en familjecentral, det innebär att vi har barnavårdcentral, barnmorskemottagning, öppen förskola samt socionom i samma lokal. Under 4 år jobbade jag på gynekologisk mottagning med bla. Telefonrådgivning, jourmottagning och abortmottagning.

När jag utbildade mig ville jag jobba som förlösande barnmorska men jag klarade inte av det pga en ryggskada. Under utbildningen tyckte jag även att barnmorskemottagningen var intressant så då blev det så istället.

Jag tycker bäst om att få möjligheten att följa och stötta kvinnorna under sin graviditet och ibland flera graviditeter.

Jag tror att om man blir barnmorska så ska man tycka om att vara självständig, känna ansvar och kunna ta egna beslut.

Det är ett yrke med många olika möjligheter.