Civilingenjör i Industriell ekonomi på Trafikverket

Linda, som har en examen som civilingenjör i industriell ekonomi från Linköpings universitet 2015, började på Trafikverket direkt efter studierna.

Trafikverket arbetar varje dag, dygnet runt, för att vi ska kunna ta oss till varandra och för att godset ska transporteras utan störningar. De planerar, bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och har övergripande planeringsansvar för sjö- och luftfart. En av dem som jobbar på Trafikverket är Linda Abrahamsson, projektledare i delprojekt Södertälje-Trosa, som är en del av Ostlänken och som i sin tur är en del av Sveriges första höghastighetsjärnväg.

-       Jag har verkligen hittat rätt arbetsgivare, jag drivs av att det jag gör är viktigt för samhället. Ostlänken är så mycket mer än bara en järnväg. Jag jobbar med allt från arkeologi till viltpassager och fladdermöss, konstaterar Linda.

Linda, som har en examen som civilingenjör i industriell ekonomi från Linköpings universitet 2015, började på Trafikverket som projektingenjör direkt efter studierna.

-       Min bakgrund passar perfekt för det här jobbet. Jag har lätt för att engagera mig och gillar att lära mig nya saker. Trafikverket uppmuntrar utveckling och utbildning och det drivs jag av, fortsätter Linda.

Trafikverket är en spännande arbetsgivare med en bred verksamhet i hela landet och över 150 olika yrken. Branschen växer kraftigt och är i stort behov av framför allt kompetens inom samhällsbyggnad/väg & vatten, samhällsplanering, teknik & logistik och IT, dvs ingenjörer, samhällsplanerare och systemvetare.

Att jobba på Trafikverket innebär att man bidrar till samhällsutvecklingen och skapar nytta för samhället. Det är viktigt för Trafikverket att de anställda utvecklas och trivs på jobbet. Därför erbjuds goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider.

Trafikverket har cirka 9000 anställda och hade en omsättning på 59 miljarder 2018. Andelen kvinnor uppgår till cirka 40 procent. Under studietiden erbjuds både sommarjobb och examensarbeten, vilket kan vara ett spännande sätt att påbörja sin framtida karriär där.


Läs mer om Trafikverkets uppdrag här och mer om karriärmöjligheterna på Trafikverket här.