Ny på jobbet

Det är mycket att tänka på när du har börjat ett nytt jobb: Nya uppgifter, nya människor, nya regler. Du som är ny anställd vid Göteborgs universitet undrar kanske vilka personalorganisationer som finns på arbetsplatsen?

Publicerad: Fredag 10 apr 2015

Senast uppdaterad: Onsdag 27 maj 2015

Alla har till exempel rätt till rimliga arbetstider, en ordentlig introduktion och utbildning på arbetsplatsen. Som anställd på Göteborgs Universitet har du både rättigheter och skyldigheter. Du hittar all viktig information om din anställning här och här. Arbetsmiljöverket har samlat viktig information för dig som är helt ny ute i arbetslivet: Till dig som är ny på jobbet 


Fler frågor om din anställning?
Det finns tre fackliga organisationer vid Göteborgs Universitet: Saco-S, OFR-S och SEKO. Saco-S är det största av dem och vi tycker naturligtvis att det är väldigt viktigt att DU blir medlem hos oss. Genom ditt medlemskap får du tillgång till personlig stöd och arbetsrättslig hjälp vid behov.Vi svarar på alla dina frågor små som stora och vi bevakar dina intressen.Vi påverkar din arbetsplats och förbättrar dina anställningsvillkor genom att teckna lokala kollektivavtal eller enskilda överenskommelser.

  • Är du redan medlem i ett Sacoförbund? I så fall omfattas du per automatik av förhandlingskartellet Saco-S.Vi rekommenderar dessutom att du dubbelansluter dig till SULF som är det enda professions- och fackförbundet (inom Saco) som på heltid ägnas sig åt universitetsläraren, forskaren, doktorander och även administrativ personal. Läs mer om: Saco och Saco-S och dubbelmedlemsskap.

  • Vill du bli medlem men vet inte vilket Sacoförbund du ska gå med i? Klicka här.