Sacos Kompetensutveckling för studievägledare

Vi anordnar Sacos Kompetensutvecklingsprogram för studievägledare för att dela med oss av vår och förbundens kunskap om akademikeryrken. Nästa läsårs kurs startar 30 september 2016 och följs av ytterligare tre heldagar, 27 oktober, 27 januari 2017 och 21 april 2017. Kursen hålls på Sacos kansli i Gamla Stan i Stockholm.

Nyckelord:
Studieval

Kursdagarna pågår normalt mellan 10 och 16.30. Vi börjar med en frivillig gemensam frukost kl 9.00. Saco bjuder på mat och fika och du står själv för eventuella resekostnader.

Föreläsarnas presentationer hittar du vid länken till vänster.

Vilka kan delta?

Vi vänder vi oss i första hand till dig som är studievägledare och vägleder till eftergymnasial utbildning. Du kan jobba på gymnasiet, folkhögskola, vuxenutbildningen eller inom privat verksamhet. I mån av plats är också du som jobbar i grundskolan hjärtligt välkommen.

Ni som kan jobba på mässan ges förtur. Se nedan.

Kursen är kostnadsfri om du hjälper oss på Sacomässan

Förutom de fyra heldagarna ingår också fyra till fem timmars arbete i vägledningsmontern på Saco Studentmässa, något som tidigare deltagare har tyckt varit väldigt roligt och lärorikt. Ni som inte har möjlighet att jobba i Vägledningsmonter faktureras istället 2 000 kronor i kursavgift. Observera att du som ska jobba på mässan måste delta i utbildningstillfället för mässarbetet, 4 november.