Dags för lönesamtal

Du har som akademiker rätt att själv förhandla om din lön med din chef. Om ni inte kommer överens kan Akademikerföreningen förhandla för dig.

Publicerad: Måndag 8 maj 2017

Senast uppdaterad: Måndag 8 maj 2017

Du har som akademiker rätt att själv förhandla om din lön med din chef. Det innebär också att du har rätt att få reda på din preliminära tilldelning innan din lokalfackliga förening slutför lönerevisionsförhandlingarna tillsammans med arbetsgivaren.

Vi rekommenderar alla våra medlemmar att tacka ja till det erbjudna lönesamtalet som  är ett bra tillfälle för dig att lyfta det som du presterat under året som gått. OBS! Även du som är/varit föräldraledig har rätt till ett lönesamtal och att du ska värderas efter den insats som du gjorde innan du blev föräldraledig.

Om ni inte kommer överens kan du lyfta förhandlingen till oss på Akademikerföreningen inom Randstad som företräder medlemmar inom Antenn, Dfind och Randstad i hela Sverige.

Om du vill att vi ska förhandla för dig, hör av dig till oss så fort som möjligt när du har haft ditt lönesamtal, dock senast den 14 juni.

Skicka ett mail till: akademikerklubben@randstad.se eller ring 073-343 41 62 för mer information.

Här kan du läsa mer om Akademikernas löneprocess

Akademikerföreningens löneförhandlingsblankett 2017