Hoppa till huvudinnehåll

Bli medlem

För att bli medlem i Sacoföreningen vid SJ krävs att man är betalande medlem i ett Sacoförbund. Nedan ser du några länkar till förbund där vi redan har medlemmar.

Föreningen är i grunden en förhandlingsorganisation och den part som företräder chefer, ledare, specialister och administrativ personal vid olika förhandlingar och samverkansövningar.

En fråga som ställts från medlemmar är om medlemsskapet i Sacoföreningen betyder att man får betala högre medlemsavgift. Svaret är att det behöver man inte utan man betalar medlemsavgift till sitt förbund som vanligt och sen inget mer.

En förtroendevald i Sacoföreningen företräder i normalfallet samtliga Sacoförbunds medlemmar men i enskilda medlemsärenden kan det egna förbundet behövas kopplas in.

Du som inte får vårt nyhetsbrev är troligen inte registrerad som Sacomedlem vilket gör att vi inte vet att du finns.

För att söka medlemskap i ett Sacoförbund går du till förbundets hemsida och fyller i blanketten som finns eller så tar du kontakt med någon av oss så hjälper vi dig

Använd  kontaktformuläret här under och tala om att du finns och vilket förbund du tillhör om du inte får nyhetsbrevet..

Har du några frågor kring föreningen eller det fackliga kan du med fördel använda  kontaktformuläret nedan.

Publicerad: 2013-11-28

Senast uppdaterad: 2014-10-28

Dela sidan