För dig som är förtroendevald

På den här sidan hittar du som är förtroendevald i ett Sacoförbund profilprodukter, stöd och arbetsmaterial som du kan använda i ditt uppdrag. Är du ny i ditt uppdrag? Vad roligt att du har valt att engagera dig som fackligt förtroendevald! Se gärna vår introduktionsfilm för förtroendevalda nedan.Så fixar vi arbetsmiljön hemma!

Här har vi samlat nyttigt material, tips & länkar på temat ”Jobba hemifrån”, som kan vara till nytta för alla skyddsombud.

Lokalt fackligt arbete

Mycket av det fackliga arbetet bedrivs i idag på arbetsplatserna. Därför krävs det ett bra lokalt fackligt arbete. Då kan hänsyn tas till förutsättningar som råder på olika arbetsplatser. 

Material för förtroendevalda

Saco tillhandahåller stödmaterial i olika former, t.ex. profilprodukter och mallar, i syfte att underlätta för Sacoförbundens lokalt förtroendevalda i deras arbete. 

Kompetensutveckling

Möjligheten att kompetensutveckla sig måste vara enkel för dem som ofta bedriver ett fackligt uppdrag vid sidan om det vanliga arbetet. Därför lägger Saco ut filmer, utbildningsmaterial osv. på hemsidan, fritt att använda.