Hoppa till huvudinnehåll
Studier

För besökare

Välkommen till Saco Studentmässor och Sacomässan.se, Sveriges största forum för studieval efter gymnasiet! Vi har både mässor på plats i Stockholm och Malmö och digitala event i Sacomässan.se.

För att spela upp videon måste du godkänna kakor.
Fysiskt på plats eller online, välj det som passar dig bäst. Eller ännu bättre använd hela vårt utbud!

Vad är Saco Studentmässa?

Saco Studentmässa är en inspirations- och faktakälla för alla som ska välja eftergymnasial utbildning. Vi har både fysiska och digitala event. Det är gratis att besöka våra event om du har konto i vår digitala mässportal Sacomässan.se. Sacomässan öppnar igen 1 oktober.
Se Frågor & svar för att läsa mera.

Kommande event 2024

  • Saco Studentmässa i Stockholm
    Kistamässan 27–28/11, 9.00–16.30
  • Saco Studentmässa i Malmö
    Malmömässan, 4/12, 9.00–16.30

Vi har inte bestämt i vilken mån vi kommer att ha liveevent under det kommande läsåret.

Information om våra utställare och programpunkter samlas i vår digitala mässguide Sacomässan.se. som öppnar åter 1 oktober. Du som har konto där  besöker eventet gratis. 

Du kan registrera dig här, så får du gratis entré.

Vad finns på Saco Studentmässor och Sacomässan.se?

Svenska och internationella utställare som representerar olika sorters eftergymnasial utbildning samt arbetsgivare och organisationer som du har nytta av i studievalet.
 

Vad är en digital mässa?

Det är ett liveevent som äger rum i Sacomässan.se. Eventet består av ett liveprogram (onlineföreläsningar) med möjlighet att efteråt ställa frågor till den föredragande utställaren. Samtliga utställare från våra fysiska mässor har en digital monter, alltså en digital presentation. Under liveeventen är också studievägledningen bemannad och vägleder i chatten eller genom videosamtal.
För att delta som besökare behövs ett kostnadsfritt konto i Sacomässan.se.
 

Sacos yrkesexperter

Saco och Sacos fackförbund är experter på högskoleyrken och kan det mesta om sina yrkes- och utbildningsområden. Du hittar dem genom att filtrera utställarna på "yrkesexperter".

Förinspelade webbinarier och seminarier på plats

15 minuter långa förinspelade webbinarier och seminarier om allt möjligt inom området studieval. Superbra inspiration att börja med inför mässbesöket på plats så du kan sätta dig in i vilka du vill söka upp när när du är där.

Liveprogram på digitala event

Under de digitala live-eventen finns ett liveprogram om olika ämnen. Du kan också chatta eller videoprata med personalen hos utställarna, som ofta är studievägledare och studenter.
 

Planeringsvertyget "Min sida"

Min sida är ditt planeringsverktyg för studievalet, men också för att skapa en planering för live-eventen så att du kan maxa ditt besök där. Du kan samarbeta med din SYV på Min sida också.

Vem har nytta av Saco Studentmässsor och Sacomässan.se?

Alla som ska välja eftergymnasial utbildning eller som jobbar med vägledning. Du som är förälder kan titta in för att stötta ditt barn.
Publicerad: 2024-01-08

Senast uppdaterad: 2024-05-28

Dela sidan