Hoppa till huvudinnehåll
Studier

Jag studerar

Du ska snart börja studera eller så har du redan gjort det ett tag. Här kommer lite tips och råd från Saco som är bra att ha med sig in i denna nya fas i ditt liv.

För att spela upp videon måste du godkänna kakor.
På vår YouTube-kanal "HEJA PLUGGET" hittar du fler värdefulla videor!

Vässa din studieteknik

Nu när du börjar studera på högskolan har du stor nytta av en effektiv studieteknik. Saco har tagit fram boken "Hur pluggar du?" tillsammans med studievägledaren och föreläsaren Ingmar Andersson. Du kan ladda ner boken eller beställa den gratis här till höger. 

Här kan du titta på vårt webbinarium "Vässa din studieteknik" från september 2020.


Studieekonomi

Studiebidrag, studielån och stipendier är bra att ha koll på. Att leva på CSN blir mycket roligare om du får kontroll över din ekonomi och slipper att pengarna tar slut innan månaden är slut. Här får du våra bästa tips på hur du får ihop ekonomin som student!


Gå med i facket – varför då?

Under din studietid har du stor nytta av att vara med i ett Sacoförbund, både för grymma rabatter och stöd kring din utbildning & framtida karriär. På varje förbund finns personer som arbetar för ditt bästa, oavsett om du studerar eller är på väg mot första arbetet. Läs mer och hitta ditt Sacoförbund här.

Engagera dig i studentlivet!

Att engagera sig i någon studentaktivitet ger bra erfarenhet, är en bra merit när du ska söka jobb och ger dig ett värdefullt nätverk inför framtiden.

Du kan också engagera dig i ditt förbunds studentsektion för att förbättra din och andras situation på ditt lärosäte, din utbildning och dina möjligheter på arbetsmarknaden. 

 

Studenthälsan – om du behöver vård & stöd

Studenthälsan ska bland annat arbeta förebyggande och främja studenternas fysiska och psykiska hälsa. Där finns även tillgång till kurator och psykolog. Vänd dig till Studenthälsan om du t.ex. känner oro inför studierna, tenta- eller prestationsångest, är stressad eller har sömnsvårigheter. De flesta universitet och högskolor har en länk till studenthälsan på sin webbplats.

Hitta bostad

Att hitta bostad kan ofta vara knepigt. Här har vi sammanställt några tips.

 

Publicerad: 2018-08-21

Senast uppdaterad: 2024-01-25

Dela sidan