Hoppa till huvudinnehåll

Vanliga frågor

Saco-S får många frågor från er medlemmar. Eftersom varje situation är unik är det bästa om du tar kontakt med dina närmaste ombud. I vissa frågor bör du också ta kontakt med ditt eget fackförbund för att få bästa möjliga hjälp.

Arbetsgivaren har ett informationsansvar och därför hänvisar vi ofta till den information som är samverkad med de fackliga organisationerna och som finns på SPSM:s Intranät.

Hur ska jag veta vem som är mitt fackliga ombud?
Här på sidan, under rubriken Om oss, hittar du alla ombud och arbetsmiljöombud.

Jag får inte information från Saco-S i SPSM, vad beror det på?
Det kan beror på att du inte finns med i vårt medlemsregister. Kontakta ett av ombuden på din skola, avdelning eller ditt verksamhetsområde och tala om att du tillhör något av Saco-S medlemsförbund. 

Lön
Se webbsidan Lönebildning

Arbetsskada
På intranätet finns information om hur du anmäler arbetsolycka, arbetssjukdom och tillbud. (Inloggning krävs)

Rekrytering
Kompetensförsörjning är en strategiskt viktig fråga för Saco-S. Våra ombud deltar framförallt vid utformning av kravprofil och i samtal om hur rekryteringen skall gå till. I Saco-S arbetar vi för att vara med tidigt i samtal om rekrytering kopplat till kompetensförsörjning. Alla utannonserade befattningar i myndigheten publiceras både på vårt intranät och vår externa webbsida.

Pension
Saco-S kan inte ge råd i pensionsfrågor. Vi hänvisar till information på Intranätet, SPV, Pensionsmyndigheten och hos ditt eget akademikerförbund. 

Vilka försäkringar får jag genom medlemskap i ett Saco-S förbund?
Medlemsförmånerna varierar mellan de olika förbunden. Kontakta ditt förbund för att få reda på vilka försäkringar som ingår i medlemskapet och vilka övriga försäkringar du kan teckna individuellt.

Publicerad: 2021-10-18

Senast uppdaterad: 2022-03-11

Dela sidan