Hoppa till huvudinnehåll

Nyhetsbrev mars 2019

Chefsrekryteringar och deltagande i samverkansgrupper är något av det som alltid diskuteras på Sacorådets styrelses möten. Denna gång tittade vi även på kommunens lönekartläggning.

Pension

SACO-rådet vill påminna om att det är viktigt att hålla sig uppdaterad om sin pension och här är några tips på hemsidor: www.minpension.se, www.kpa.se; www.valcentralen.se; www.pensionsmyndigheten.se.

Aktuella rekryteringar

SACO sitter med i rekrytering av budgetchef, ekonomichef utbildning, biträdande rektor till område Norr, biträdande rektor Forslunda och bygglovschef.

Rekrytering av ny samhällsbyggnadschef är klar och Rune Brandt har anställts. Rune har tidigare jobbat vid Trelleborgs kommun, först som miljöchef men de senaste sex åren som samhällsbyggnadschef. Rune är 51 år och har tidigare studerat vid miljö- och hälsoskyddslinjen, Umeå universitet.

Representanter CSG

SACO-rådet har nya representanter i CSG. Birgitta Larsson och Joakim Åsberg sitter med som ordinarie i CSG och Carina Lidgren Heimersson och Johan Marklund är ersättare.

Facklig tid

Det partsgemensamma dokumentet angående facklig verksamhet samverkas i CSG. Fortsatt samverkan angående detta kommer att ske med arbetsgivaren. De fackliga parterna och arbetsgivaren är inte överens.

Lönekartläggning 2017 och 2018

Arbetsgivaren informerade under senaste CSG att både resultat 2017 och resultat 2018 visar att skillnaderna i lönenivå mellan män och kvinnor minskat.

För Sacorådet i Umeå

Johan Marklund

Ordförande

Publicerad: 2019-03-04

Senast uppdaterad: 2019-03-04

Dela sidan