Hoppa till huvudinnehåll

Nyhetsbrev november 2016

Hej! Vi inom Saco-rådet har som ambition att efter vårt månatliga styrelsemöte skriva ett nyhetsbrev om vilka frågor som är på gång och annat av betydelse för våra medlemmar i Umeå kommun. Här är det första.

Facklig lokal

Inom kort kommer vi inom Saco också få en egen lokal i Fackens hus.  Vi återkommer om plats och öppettider.

Byte av lönesystem

Umeå kommun kommer byta ut systemet Heroma from 1/3-2017. Det ska ersättas av ett mer användarvänlig system.  Procompetens upphör 31/12. Oklart om detta ersätts. Kom och Gå upphör också vilket innebär att man under 3 veckor from slutet februari måste ha rapportera på annat sätt innan det nya systemet är igång. Vi återkommer när vi vet mer.

Löner 2017

Facken kallade till möte kring arbetsvärdering 17/11.  Det blir en genomgång av den senaste värderingen som gjordes 2014.  Vidare så här facken också inbjudna till möte med politiken 15/12 inför våra yrkanden för 2017.

Kommunens budget

Kommunen kan komma att spara ytterligare 140 miljoner under 2017.  Det kan betyda att den budget som togs i juni-16 måste göras om.  Facken kommer i så fall kallas till information/förhandling. 

Medarbetarenkät

Året medarbetarenkät är nu klar.  Ca 8000 har svarat. Kommunens medelvärde är 4,8. Kolla din enhet om hur ni ligger till !.  i dec-16 kommer arbetsgivaren presentera en mer utförlig rapport.

Sjuktal

I februari 2017 ska arbetsgivaren presentera ett förslag på hur man ska minska sjuktalen. 

Arbetsmiljöverket

Arbetsmiljöverket har inbjudit till regionalt samråd 30/11. Våra representanter blir Birgitta Larsson LR och Eva Hietala Naturvetarna. 

Rekrytering

Klart med ny fastighetschef. Pågår ett antal rektorsrekryteringar.  Svårt att få erfarna till arbete som enhetschefer inom vård/omsorg

För Saco-rådet

Per Olof Backlund, ordförande

 

Publicerad: 2016-11-17

Senast uppdaterad: 2016-11-17

Dela sidan