Hoppa till huvudinnehåll

Sacofrukost med Gabriella Manieri

Den 5 februari gästade upphandlingschefen Gabriella Manieri Sacokansliet för att äta frukost och berätta om upphandling i Malmö stad.

Gabriella Manieri har arbetat i Malmö stad sedan juni förra året och kommer senast från arbete på Lunds universitet. Hon är chef över 11 upphandlare som under ett år upphandlar varor och tjänster för ca 3.5 miljarder kronor. Upphandlingsavdelningen tillhör Stadskontoret och finansieras genom administrativa avgifter. Verksamheten styrs av en policy från 2009, riktlinjer och mål från Kommunfullmäktige och Kommunstyrelsen.

Gabriella berättar att hennes ambition är att få verksamheten till att arbeta strategiskt med hela kedjan från behov till fakturering. Vidare vill hon se att upphandlarna på hennes verksamhet driver upphandlingen framåt med stöd från exempelvis referensgrupp av personer från den beställande verksamheten. Gabriella ser att det finns behov av att samordna mer av upphandlingsarbetet i Malmö stad och att hennes verksamhet har behov av att rekrytera fler medarbetare.

Sacofrukosten var välbesökt och gav en bra överblick över arbetet med upphandlingar.

Sacokansliet kommer inom kort att sammanställa information om upphandling i samverkan och skicka ut till fackligt fötroendevalda.

 

Publicerad: 2014-02-10

Senast uppdaterad: 2014-10-27

Dela sidan