Hoppa till huvudinnehåll

Bibliotekarie Ida Bengmark, Veckans Akademiker!

”Jag skulle önska mer resurser!” För att visa den stora mångfalden av akademikeryrken i Malmö stad presenteras under 2015 en porträttserie med ett axplock av våra medlemmar. I korta intervjuer avslöjas vägen till drömyrket, önskemål om arbetet, kloka tankar kring facket och det specifika med yrkesrollen. I byggröran på Bellevuegårdsbiblioteket, Stadsområdesförvaltning Väster, träffar vi bibliotekarie Ida Bengmark (Foto: Karin Rogius).

Varför valde du att utbilda dig till bibliotekarie?
När jag stod med studentmössan i hand fanns ingen speciell plan kring mitt yrkesval. Efter några terminers studier i Lund hade jag samlat på mig många poäng i olika ämnen, utan att riktigt veta vad jag skulle ha dem till.

Efter en del letande hittade jag bibliotekarieutbildningen. Den passade mig bra eftersom jag gillar att organisera, planera, sortera och hjälpa andra att tillgodogöra sig information. 

Om du kunde önska, vad skulle du behöva för att underlätta ditt arbete?
Tid och ekonomi sätter gränser. Jag skulle önska mer resurser beträffande personal, tid och ekonomi. Så skulle jag önska mig fortbildning inom den tekniska biten och IT-utvecklingen. Besökarnas önskemål gör att vi alltid måste ligga steget före. 

Vad betyder facket för dig som akademiker?
Det är positivt med ett engagerat fack. Det har varit stöd i diskussioner kring arbetsmiljö och lönesättning. Att kunna inspireras och tala med andra angående arbetsmiljöbiten är viktigt.

Beskriv din yrkesroll med tre ord!
Omväxlande, kreativ, engagerande!

Publicerad: 2015-03-31

Senast uppdaterad: 2015-03-31

Dela sidan