Hoppa till huvudinnehåll

Lärare årskurs 1-7 Sabina Bellanius, Veckans Akademiker!

”Jag skulle önska en statlig skola för en mer likvärdig skola åt alla elever!” För att visa den stora mångfalden av akademikeryrken i Malmö stad presenteras under 2015 en porträttserie med ett axplock av våra medlemmar. I korta intervjuer avslöjas vägen till drömyrket, önskemål om arbetet, kloka tankar kring facket och det specifika med yrkesrollen. Här presenteras Sabina Bellanius, lärare årskurs 1-7, Grundskoleförvaltningen (Foto: Karin Rogius).

Om du kunde önska, vad skulle du behöva för att underlätta ditt arbete?
Jag skulle önska en statlig skola för en mer likvärdig skola åt alla elever. En önskan om bättre förutsättningar. Jag anser att man måste minska på lärarnas administrativa belastning samt ge dem rätt förutsättningar för att utföra sitt uppdrag. 

Vad betyder facket för dig som akademiker?
För mig betyder facket stöttning, hjälp och guidning i t.ex. anställningsavtal och föräldraledighet.

Själv blev jag vald som lokalombud på skolan, ett spännande uppdrag på lokalnivå där jag kan vara med om att påverka skolan. Idag sitter jag även som biträdande kommunalombud. Förbundet är ett yrkesförbund där jag får fackliga kontakter i andra kommuner, det skapar även en större yrkesgemenskap. En intressant och utvecklande resa.

Beskriv din yrkesroll med tre ord!
Utvecklande, utmanande, underbar!

Publicerad: 2015-05-19

Senast uppdaterad: 2015-05-19

Dela artikeln