Hoppa till huvudinnehåll

Psykolog Sara Unogwu, Veckans Akademiker!

”Ett yrke där man aldrig blir fullärd!” För att visa den stora mångfalden av akademikeryrken i Malmö stad presenteras under 2015 en porträttserie med ett axplock av våra medlemmar. I korta intervjuer avslöjas vägen till drömyrket, önskemål om arbetet, kloka tankar kring facket och det specifika med yrkesrollen. Här presenteras psykolog Sara Unogwu, Grundskoleförvaltningen (Foto: Karin Rogius).

Varför valde du att utbilda dig till psykolog?
Jag hade många tankar. Tankar som spretade åt olika håll. Jag ville göra skillnad och något som var meningsfullt. Efter att ha granskat alla utbildningar, visade det sig att psykologutbildningen höll hela vägen. Den fångade mitt intresse, så den blev det. Man blir aldrig fullärd och tröttnar aldrig. Det sporrar mig.

Om du kunde önska, vad skulle du behöva för att underlätta ditt arbete?
Jag skulle önska en tydligare uppdragsbeskrivning, en tydligare standard för arbetet. Med andra ord; tydliga mål och kriterier. 

Vad betyder facket för dig som akademiker?
Facket betyder att jag inte står ensam. Som tjänsteman är det lätt att bli soloflygare, att glömma bort att det finns fler i samma sits. Genom facket blir man del av ett kollektiv, ett kollektiv där jag kan hitta kraft och stöd.

Beskriv din yrkesroll med tre ord!
Systematiskt undanröja hinder!

Publicerad: 2015-02-10

Senast uppdaterad: 2015-02-17

Dela sidan