Hoppa till huvudinnehåll

Sjukgymnast Lise Enochsson, Veckans Akademiker!

”Under lärarutbildningen klickade det till!” För att visa den stora mångfalden av akademikeryrken i Malmö stad presenteras under 2015 en porträttserie med ett axplock av våra medlemmar. I korta intervjuer avslöjas vägen till drömyrket, önskemål om arbetet, kloka tankar kring facket och det specifika med yrkesrollen. På Malmö Centralstation träffar vi sjukgymnast Lise Enochsson, Stadsområdesförvaltning Norr, sedan en tid verksam i både Malmö och Helsingborg (Foto: Karin Rogius).

Varför valde du att utbilda dig till sjukgymnast?
Egentligen höll jag på att utbilda mig till lärare. Så fick jag ett vikariat som speciallärare. Det var då det klickade till!

Detta tillsammans med en tidigare erfarenhet från psykiatrin gjorde att jag insåg att det är både kropp och själ jag vill arbeta med. Så hamnade jag på sjukgymnastutbildningen. Nu arbetar jag inom kommunal verksamhet och trivs väldigt bra med det.

Om du kunde önska, vad skulle du behöva för att underlätta ditt arbete?
Utbildning är alltid önskvärt, liksom specialisering och specialiserade kollegor. 

Vad betyder facket för dig som akademiker?
För mig är det en självklarhet att vara med. Att vara med där det händer. Jag har egentligen inte funderat så mycket över att vi är akademiker. Jag tänker mest på att facket företräder yrkeskårens intresse och kan driva igenom förbättringar. Medlemskap i facket betyder också en möjlighet att nätverka.

Beskriv din yrkesroll med tre ord!
Motiverande, positiv, stärkande!

Publicerad: 2015-04-28

Senast uppdaterad: 2015-04-28

Dela sidan