Hoppa till huvudinnehåll

Utredningssekreterare Billy Nielsen, Veckans Akademiker!

”Man måste känna till historien för att förstå!” För att visa den stora mångfalden av akademikeryrken i Malmö stad presenteras under 2015 en porträttserie med ett axplock av våra medlemmar. I korta intervjuer avslöjas vägen till drömyrket, önskemål om arbetet, kloka tankar kring facket och det specifika med yrkesrollen. På Stadsområdesförvaltning Öster finns utredningssekreterare Billy Nielsen, med ett brinnande samhällsintresse och en ständig förkovran på agendan (Foto: Karin Rogius).

Varför valde du att bli utredningssekreterare?
Jag är arkeolog i botten och arbetade 12-14 år som arkeolog i Malmö. De sista åren arbetade jag i Danmark på Miljöministeriet, bl.a. med fornminnesinventering. Mitt mångfacetterade samhällsintresse gjorde att jag även skaffade en samhällsvetarutbildning och en kommunikatörsutbildning. 

Jag har ett brinnande intresse för samhällsplanering, för människor i rörelse och företeelser i samhället. Hur allt påverkar vartannat. Jag förkovrar mig ständigt för att få inblick i hur samhället fungerar. Man måste känna till historien för att förstå. Senast pluggade jag socialantropologi.

Om du kunde önska, vad skulle du behöva för att underlätta ditt arbete?
Jag har en kreativ arbetsplats och följer gärna med i den tekniska utvecklingen. Ser på sikt gärna att man skapar förutsättningar för mobila arbetsplatser eller möjlighet att jobba från hemorten, alternativt från gemensam knutpunkt. 

Vad betyder facket för dig som akademiker?
Facket betyder kollegor med motsvarande bakgrund. Samtliga med universitetsstudier. Någon som talar samma språk, förstår förutsättningarna för akademikernas arbetsmarknad, lönebild, rekrytering, hur man gör karriär. Det kollegiala utbytet. 

Beskriv din yrkesroll med tre ord!
Omväxlande, nätverkande, utvecklande!

Publicerad: 2015-02-17

Senast uppdaterad: 2015-02-24

Dela sidan