Hoppa till huvudinnehåll

Föreningen för akademiker på Scania

Akademikerföreningen samlar alla akademiker på Scania som är med i ett fackförbund inom Saco. Vårt mål är att Scania ska vara en attraktiv arbetsgivare och arbetsplats för våra medlemmar.

Vi verkar för våra medlemmars intressen i flertalet förhandlingar, styrelser och forum inom Scania. AF har funnits sedan 1956. Idag är vi över 3500 medlemmar och växer stadigt.

Vi företräder medlemmar från 21 olika fackförbund 

AF är inte ett fackförbund utan en förening för tjänstemän på Scania som är med i ett fackförbund. Och inte vilket fackförbund som helst utan ett Sacoförbund. Det finns 21 olika Saco-förbund och vi har medlemmar i 13 av dem. Våra medlemmar är ingenjörer, ekonomer, jurister och systemvetare, personal- och beteendevetare, läkare, lärare osv. 

Saco är Sveriges akademikers centralorganisation. Tillsammans representerar Saco över 960 000 akademikermedlemmar. www.saco.se 

Om du är med i Sveriges Ingenjörer, Akavia, Naturvetarna eller något annat Sacoförbund så är vi på AF din fackliga representant på Scania. Vi jobbar för att Scania ska bli ännu bättre för dig som akademiker. Bli medlem du också! 

Publicerad: 2024-06-10

Senast uppdaterad: 2024-06-10

Dela sidan