Hoppa till huvudinnehåll

Lönestatistik

AF tar fram lokal statistik varje år över våra medlemmars löner. Informationen använder vi dels i våra förhandlingar med företaget men vi skickar även ut ett samlat statistikunderlag till våra medlemmar två gånger per år, en gång inför lönerevisionen och en gång efter.

Denna information skickar vi enbart till våra medlemmar. Om du som medlem saknar statistiken eller vill ha något specifik, kontakta oss via mail, telefon eller genom att komma till vårt kontor så ser vi till att du får informationen. Kontaktuppgifter finner du här.

Eftersom vi bara har statistik över våra medlemmar kan underlaget ibland vara för litet för att resultatet ska vara statistiskt säkert. Därför kan vi inte alltid, till mångas förtret, visa så specifik information som vi skulle vilja.

Vi rekommenderar även tjänsten Saco Lönesök som är tillgänglig för alla som är medlem i ett Sacoförbund. Tjänsten hittar du via ditt förbunds hemsida. 

Alla dessa siffror

Det är inte alltid enkelt att förstå statiken. Statistik kan visas på mängder av sätt och SACO har därför tagit fram en skrift som vänder sig till dig som vill ha större förståelse av lönestatistiska redovisningar. 

I skriften presenteras olika begrepp och beräkningssätt kring lönefrågor. Det ar viktigt att inse att det inte räcker med EN siffra liksom det inte räcker med en färg for att måla verkligheten. Flera färger och nyanser skapar tydligare bild.

Länk till skriften "Alla dessa siffror" av Galina Pokarzhevskaya, statistiker på SACO.

Publicerad: 2014-04-23

Senast uppdaterad: 2014-10-27

Dela artikeln