Hoppa till huvudinnehåll

Ny på jobbet

Du kan ha många frågor när du börjar ett nytt jobb, om nya arbetsuppgifter, kollegor och regler. Du som är nyanställd undrar kanske också vilken personalorganisation du ska gå med i?

Som anställd har du både rättigheter och skyldigheter. Alla har till exempel rätt till rimliga arbetstider, en ordentlig introduktion och utbildning på arbetsplatsen. Information om dina rättigheter och skyldigheter som anställd vid Göteborgs universitets hittar du på Göteborgs universitets webbplats. Information för dig som är helt ny i arbetslivet hittar du på Arbetsmiljöverkets webbplats. 

Bli medlem i Saco-S
Saco-S är den största personalorganisationen vid Göteborgs universitet. Som medlem i Saco får du tillgång till personlig stöd och arbetsrättslig hjälp vid behov. Vi svarar på alla frågor och vi bevakar dina intressen. Vi påverkar också din arbetsplats och förbättrar dina anställningsvillkor genom att bland annat teckna lokala kollektivavtal eller enskilda överenskommelser.

Ta kontakt med det förbund du tror passar dig. Vet du inte vilket förbund du ska välja? Information om de olika förbunden hittar du via länken här.

Är du redan medlem?
Är du redan medlem i ett Sacoförbund omfattas du per automatik av förhandlingskartellet Saco-S. Vi rekommenderar dessutom att du dubbelansluter dig till SULF, som är det enda professions- och fackförbundet inom Saco som på heltid ägnar sig åt universitetslärare, forskare, doktorander och administrativ personal. Information om medlemsskap hittar du via länken här.

Publicerad: 2015-04-10

Senast uppdaterad: 2015-04-10

Dela artikeln