Hoppa till huvudinnehåll

Samverkan med arbetsgivaren

Styrelsen deltar på samverkan med arbetsgivaren Nyköpings kommun. På samverkan hanteras till exempel sådant som ska förhandlas enligt medbestämmandelagen (MBL). Hur samverkan går till regleras av det samverkansavtal som har tecknats mellan kommunen och de fackliga parterna. Du hittar samverkansavtalet och tillämpningsanvisningarna till detta under sidan "handlingar".

Du kan läsa om hur samverkan fungerar och de olika nivåerna för samverkan på kommunens intranät: Samverkan med fackliga organisationer - IN (nykoping.se).

AkademikerAlliansens styrelse deltar på central samverkan (CSG), divisionssamverkan för DSO, TEK och SHB och verksamhetssamverkan inom DSO. Eftersom vi inte är så många har vi tyvärr inte möjlighet att närvara vid all samverkan där vi har medlemmar. Vi har därför prioriterat de samverkansgrupper som berör flest personer.

Vi bevakar dock det som diskuteras i andra samverkansgrupper och om du har någon fråga du vill att vi ska ge särskild uppmärksamhet kommer vi så klart att delta vid andra tillfällen också.

Publicerad: 2018-03-06

Senast uppdaterad: 2023-08-01

Dela artikeln