Hoppa till huvudinnehåll

Om medarbetarsidorna på LiU:s nya webbplats

Saco-S har fått svar på sitt brev till rektor.

Den 10/11 2016 skickade Saco-S vid LiU ett brev till rektor vid LiU, Helen Dannetun, där vi har påpekat att under framtagandet av den nya LiU-webben har man åsidosatt samverkansavtalets anda, även om det formellt sett gick rätt till, se här.

Vi upplevde under processen att arbetsgivaren inte var intresserad av en kompromiss i någon form angående detta projekt, utan valde att forcera fram sina egna lösningar. Bland annat kommer man att under en i värsta fall lång tid ta ifrån alla medarbetare (inkl. lärare och forskare) möjligheten att redigera sina egna medarbetarsidor på den nya webben, långt efter att den gamla webben släcks ned. Detta uppmärksammades även i SULF-tidningen Universitetsläraren, se här.

Nyligen har nu rektor inkommit med ett svar på vårt brev som man kan läsa här.

Vi respekterar givetvis arbetsgivarens behov och vilja att ta fram en modern och aktualiserad LiU-webb, men kan inte förstå varför man inte låter de som så önskar ha sina gamla webbsidor kvar, åtminstone så länge det inte finns möjlighet till att redigera medarbetarsidan på den nya webben.

Publicerad: 2017-02-11

Senast uppdaterad: 2017-02-11

Dela artikeln