Medlemsrekrytering

Publicerad: Onsdag 7 maj 2014

Senast uppdaterad: Torsdag 1 feb 2018

Det är långt ifrån självklart idag att bli medlem i ett fackförbund, speciellt för nyanställda. Här har du som förtroendevald en viktig uppgift – att välkomna nyanställda och presentera Saco-S-förbunden som det självklara valet för akademiker inom staten.

Vi måste ställa frågan om medlemskap till alla nyanställda men även till de som idag inte är medlemmar i någon facklig organisation. Det är alltså viktigt att du ställer frågan om medlemskap.

Mer information om medlemsrekrytering hittar du i vår policy för medlemsrekrytering inom Saco-S.

Checklista för medlemsrekrytering

För att underlätta ert arbete med medlemsrekrytering har vi tagit fram en checklista som ni kan använda er av.

En utbildning i medlemsrekrytering

Vi har även tagit fram en utbildning i medlemsrekrytering för lokalt förtroendevalda, i form av en powerpointpresentation. Presentationen innehåller anteckningssidor. Syftet med utbildningen är att lokalt förtroendevalda ska bli tryggare i sin rekryterande roll och att få möjlighet att fundera över varför medlemsrekrytering är en så viktig fråga, hitta bra argument för medlemskap och fundera över bra aktiviteter. 

Om du önskar att en ombudsman kommer och håller utbildningen för er i föreningen, så hör av er till ert kontaktförbund. Det är även fullt möjligt för er i styrelsen att själva hålla utbildningen för andra förtroendevalda i föreningen. 

Rekryteringsutbildning inom Saco-S