Månadens fråga november - har du roligt på jobbet?

I november skickade vi ut en ny fråga till alla medlemmar. Läs mer här!

Publicerad: Tisdag 21 jan 2020

Senast uppdaterad: Tisdag 21 jan 2020

Syftet med månadens fråga är att vi vill veta hur du har det, och förutom våra samtal med dig som medlem blir resultatet ett underlag för vårt fackliga utvecklingsarbete. För att det ska gå enkelt och snabbt att besvara månadens fråga ställer vi med avsikt en enda fråga per gång.

Frågan utgick även denna gång från en av våra ledstjärnor: Jag tycker det är roligt att jobba - här. 

För Saco-S är din arbetsmiljö alltid ett högt prioriterat område, och vi menar att det är en självklarhet och rättighet att trivas på jobbet och att jobbet ska vara stimulerande, utvecklande och faktiskt roligt. Myndigheten  är mitt i ett gigantsikt förändringsarbete och många av oss kan ha det stressigt på olika sätt. Men du ska ändå kunna må bra på jobbet. Därför valde vi ut denna ledstjärna som månadens fråga just nu, väl medvetna om att det inte är lätt att svara ja eller nej. Vi uppskattar mycket om du vill höra av dig och berätta mer. Hur har du det? Vad har förändrats i just ditt jobb?

Styrelsen noterar att enkätdeltagandet denna gång var lägre än vanligt, inte ens 50 % . Vi vet förstås inte vad det beror på. Var det svårt att hinna eller orka svara? Gick enkäten inte ut till alla medlemmar? Var frågan svår att svara ja eller nej på? Hur hade resultatet sett ut om ännu fler hade svarat?

Vi tackar alla som tog sig tiden att svara, och resultatat blir ett värdefullt bidrag till vårt fortsatta arbete.

Har du funderingar och synpunkter - välkommen att kontakta ditt ombud!

Se resultatat här:

Resultat Månadens_fråga_November_2019-11-26.pdf