Lär dig mer om tjänstepensionsavtalet PA 16

Du är välkommen till information om det nya avtalet, PA 16. SPV håller ett tio-tal informationer runt om i landet och varje information är uppdelad i två delar. Välkommen att delta vid enbart den första delen eller båda delarna. Informationerna är kostnadsfria och det bjuds på fika.

Publicerad: Fredag 1 apr 2016

Del 1 – anställd med PA 16

(45-60 minuter)

Del 1 handlar generellt om PA 16 och vad som gäller för en statligt anställd. Vi utgår från grundläggande frågor om det nya tjänstepensionsavtalet och hjälper dig svara på vanligaste frågorna från anställda.

Den här delen är anpassat för dig som arbetar som HR-chef, HR-utvecklare, pensionshandläggare, ombudsman på fackliga förbunden eller facklig förtroendevald.

Del 2 – premiekostnader och överföringskrav

(ca. 1,5 timme)

Del 2 handlar om vad som är nytt för dig som arbetsgivare och vad du som arbetsgivare behöver vara uppmärksam på. Du får information om premiekostnader, nytt i överföringskraven och vi tar upp mer detaljer i PA 16.

Den här delen är anpassat för dig som arbetar på myndigheter med HR personalfrågor, ekonomi, lönerapportering eller på annat sätt har kontinuerlig kontakt med oss.

Läs mer och anmäl dig här