Hoppa till huvudinnehåll

Bli medlem

Som medlem i ett Saco-förbund får du bl.a. professionell rådgivning i karriärfrågor, inkomstförsäkring och tillgång till Sveriges bästa lönestatistik.

Vill du bli medlem i ett Sacoförbund? Klicka här för att Hitta ditt Sacoförbund.

Saco består av 22 självständiga fackförbund som opinionsbildar, utvecklar och gör skillnad för Sacoförbundens medlemmar, 940 000 akademiker. Inom Saco finns den statliga sektionen, Saco-S. Saco-S är en förhandlingsorganisation för statligt anställda akademiker som driver frågor på central nivå med Arbetsgivarverket som motpart. Saco-S består av 19 Sacoförbund. Tillsammans företräder Saco-S närmare 90 000 akademiker. Som medlem i ett Sacoförbund omfattas du av Saco-S förhandlingsverksamhet.

Inom Sveriges domstolar förhandlar Saco-S Domstol med Domstolsverket som motpart, så kallad lokal nivå. Den fackliga representationen på din domstol utgörs av lokalombud eller din Saco-S Domstol-förening, så kallad lokal-lokal nivå.

Är du redan medlem i ett Sacoförbund? Du har väl uppdaterat dina uppgifter om vilken arbetsgivare du har? Klicka här för att logga in på Akavia eller här för att hitta ditt Saco-förbund om du är medlem i annat förbund än Akavia. 

Publicerad: 2016-10-27

Senast uppdaterad: 2022-03-29

Dela sidan