Hoppa till huvudinnehåll

Info om rekrytering av ny rektor vid LiU

Helen Dannetrun ska ersättas som rektor 2020

Helen Dannetuns mandat som rektor vid Linköpings universitet avslutas sista juni 2020 och man har därför initierat arbete med att rekrytera en ny rektor för vårt lärosäte. Information om denna process kan hittas på: https://liu.se/artikel/rektor-sokes

och vidare på https://liu.se/jobba-pa-liu/lediga-jobb?rmpage=job&rmjob=12228&rmlang=SE

De fackliga organisationerna deltar i denna viktiga process på två sätt: genom att delta med yttrande- och närvarorätt i rekryteringsgruppen och genom att bistå processen med en referensgrupp. Vår ordförande Krzysztof Marciniak sitter själv i rekryteringsgruppen, medan referensgruppen består av de personer du hittar längst ner i detta brev. Du som är anställd på LiU är välkommen att kontakta Krzysztof eller ledamöterna i vår referensgrupp om du vill ställa frågor eller på något sätt kommentera processen.

Rekryteringsgruppen leds av universitetsstyrelsens ordförande Lena Sommestad och har det operativa ansvaret för rekryteringsarbetet, det vill säga att ta fram kravprofilen (redan gjort) och att ta fram potentiella kandidater (pågår) för att senare välja en eller några bland dessa samt intervjua dem för att vid senare tillfälle lämna ett förslag till hörandeförsamling. I hörandeförsamlingen (som kommer att äga rum 25-27 februari) deltar även vår referensgrupp (se ovan). Vår referensgrupp kommer dessutom att kunna träffa rekryteringsgruppen den 17 december för att diskutera processen och ta emot den information som då finns att delge.

Rekryteringsgruppen har till sin hjälp fått en rekryteringsbyrå: Michaël Berglund, se https://www.michaelberglund.se/ som den 25 oktober besökte LiU för att träffa universitetsledningen, dekaner, lärare, studenter mm och få deras input i rekryteringsprocessen. Även vi fackliga företrädare hade en diskussion med byrån där vi framförde bland annat vår syn på vad den nya rektor bör ha för egenskaper och vilka utmaningar som väntar henne/honom.

Sist men inte minst: Michaël Berglund tar gärna emot förslag på personer som ni tycker kan vara bra som rektor. Så, känner du någon som du tror kan vara en utmärkt rektor för LiU kontakta då gärna någon av rekryteringskonsulterna (se första länken ovan).

 

Samrådsgruppen för anställda inför rekrytering av rektor vid LiU

(bemannas av alla tre facken tillsammans)

Ver. 2019-09-18

CAMO

1. Ellinor Sellgren ellinor.sellgren@liu.se

2. Veronika Brodin-Patcha veronika.brodin.patcha@liu.se

3. Anna Martin anna.martin@liu.se

Seko

1. Rosmarie Dahlström rosmarie.dahlstrom@liu.se

2. Emelie Carlfjord emelie.carlfjord@liu.se

OFR

1. Rowena Sarinas Bladh rowena.sarinas.bladh@liu.se

2. Maria Hugo-Lindén maria.hugo-linden@liu.se

3. Karin Baardsen karin.baardsen@liu.se

4. Ingo Hölscher ingo.holscher@liu.se

Saco-S

1. Krzysztof Marciniak krzysztof.marciniak@liu.se

2. Janerik Lundquist janerik.lundquist@liu.se

3. Eva-Lisa Holm Granath eva-lisa.h.granath@liu.se

4. David Rule david.rule@liu.se

5. Niki Matinrad niki.matrinrad@liu.se

6. Gary Svensson gary.svensson@liu.se

Publicerad: 2019-11-20

Senast uppdaterad: 2019-11-20

Dela sidan