Hoppa till huvudinnehåll

Lönerevisionen 2016

I höst inleds förhandlingarna avseende nya löner som ska gälla från och med den 1 oktober 2016.

Utifrån gällande kollektivavtalet RALS-T  inleder vi under hösten  - som vanligt - förhandlingarna med arbetsgivaren avseende nya löner som ska gälla från och med den 1 oktober 2016. För att du ska få ett utfall som upplevs som bra och rätt är det viktigt att du inte enbart genomför lönesamtal med din avdelningschef/motsvarande, utan att du också förser de fackliga förhandlarna med argument. Fyll därför i och skicka in till oss din löneenkät senast 15 september. Du bör då börja med att ta del av på universitetet gällande lönekriterier.

Du hittar enkäten här på vår webbsida, där du även kan läsa mer om hur förhandlingarna och lönesättningen går till samt till vem i lönerevisionsgruppen du skall skicka din enkät.  Länken till enkäten finns här.

Notera: detta gäller INTE doktorander. Doktorandlönerna förhandlas i särskild ordning och ni som är anställda som doktorander skall därför inte skicka in någon enkät.

En del enheter inom LiU genomför sin lönerevision  i form av lönesättande samtal med närmaste chef (gäller enbart Saco-medlemmar). Dessa enheter är: IMT, KFU, TFK, MFK, FFK, UB, UF, CBR, NSC och CMIV samt avdelningscheferna på ISV. Till dessa enheter tillkommer i år även IEI, VS-avdelningen vid IMH samt avdelningschefer på IKE, ISY och IMH. Enligt överenskommelse med arbetsgivaren kan dock de på IEI och VS på IMH som inte önskar delta i lönesättande samtal istället välja – enbart i år - att delta i den sedvanliga löneförhandlingen via Saco-S (man meddelar då det till sin chef, enligt den information som ni kommer att få från arbetsgivaren).

Ni som har lönesättande samtal bör ta del av den partsgemensamma informationen om lönesättande samtal  som vi och arbetsgivaren kom överens om. Ni som skall ha lönesättande samtal behöver inte skicka in löneenkäter men ni är givetvis välkomna att kontakta oss för råd och stöd inför lönesättande samtal. I första hand skall ni då vända er till Inger Borg, Eva-Lisa Holm-Granath, Wolfgang Schmidt eller Anita Utterström.

 Vi vill även redan nu flagga för två kommande möten om lönesättande samtal för våra medlemmar på IEI:

  1. Ett partsgemensamt (där alltså även arbetsgivaren är med) möte den 13 september 15:00-17:00 i Hörsal A1, A-huset på Campus Valla
  2. Ett medlemsmöte (där alltså arbetsgivaren inte är med) den 21 september 13:00-15:00

där vi kommer att förklara hur denna lönesättningsmodell fungerar och gärna svara på era frågor och diskutera med er. Separat inbjudan till dessa möten kommer till er som arbetar på IEI under hösten, men boka gärna tid i era almanackor redan idag.

Dessutom kommer vi att genomföra ett partsgemensamt möte om lönesättande samtal den 15 september kl. 15:00-17:00 (lokal: Key 1), arbetsgivaren kommer inom sin tid att skicka kallelse till det. 


Saco-S/LiU lönerevisionsgrupp,

Karin Björnström-Karlsson, karin.bjornstrom-karlsson@liu.se
Inger Borg, inger.borg@liu.se
Eva-Lisa Holm-Granath, eva-lisa.h.granath@liu.se
Janerik Lundquist, janerik.lundquist@liu.se
Krzysztof Marciniak, krzysztof.marciniak@liu.se
Wolfgang Schmidt, wolfgang.schmidt@liu.se
Anita Utterström, anita.utterstrom@liu.se

Publicerad: 2016-06-22

Senast uppdaterad: 2016-06-22

Dela sidan