Webbinarium om friskare arbetsplatser den 13 november

Förtroendevalda och skyddsombud bjuds in till ett webbseminarium – Avsiktsförklaringen för friskare arbetsplatser.

Publicerad: Torsdag 5 sep 2019

Senast uppdaterad: Torsdag 5 sep 2019

Den 13 november kl. 10.40-12.00  bjuder AkademikerAlliansen,  tillsammans med övriga centrala parter på den kommunala sektorn, in till ett webbseminarium – Avsiktsförklaringen för friskare arbetsplatser. Seminariet äger rum på Kvalitetsmässan i Göteborg. Bland de medverkande finns socialförsäkringsminister Annika Strandhäll och Eva Vingård, professor emeritus i  arbets- och miljömedicin.  Projektet Avsiktsförklaringen för friskare arbetsplatser är ett sätt att försöka vända den höga sjukfrånvaron. Under seminariet presenterar parterna forskning, strategi, stöd för lokalt arbete på arbetsplatserna från Suntarbetsliv,  samt lärande exempel från Varbergs kommun och Region Kalmar.


Webbinariet vänder sig till dig som är facklig representant, skyddsombud eller arbetsgivare i kommuner och regioner – och i särskilt till dig som är med i en central samverkansgrupp/skyddskommitté.
Vi ser gärna att du samlar din centrala samverkansgrupp/skyddskommitté och tittar på seminariet tillsammans
Inför seminariet kommer stödmaterial för lokala strategier kring hur man uppbär låg och stabil sjukfrånvaro att presenteras

 Länk till kvalitetsmässan för att se webbseminariet hittar du här:

 https://kvalitetsmassan.se/session/avsiktsforklaringenforfriskarearbetsplatser/

 Varmt välkomna!