Sacos chefsguider

Här har vi samlat Sacos guider och råd för dig som är chef. De handlar om vad du som chef kan tänka på i olika situationer. De handlar också om vad du som chef ska kunna kräva av din organisation - du måste ha rätt förutsättning för att kunna vara en bra chef.

Sortera på:
Publiceringsdatum
A-Ö

Visar totalt 12 träffar.

Så gör du chefskarriär

Torsdag 28 feb 2019

Broschyr Tillsammans med Anna-Karin Engvall, senior rekryteringskonsult på Brightness Executive Search, har Saco Chefsråd tagit fram tio råd om hur du gör karriär som chef.

Kontorsutformning

Onsdag 13 dec 2017
Ämnen Chef

Broschyr Sju råd för omgörning av kontoret.

Ledningsgruppen

Torsdag 27 apr 2017
Ämnen Chef

Broschyr Saco Chefsråds nio råd om hur du får arbetet i ledningsgruppen att bli effektivt och relevant.

Kompetensutveckling för dig som chef

Torsdag 6 okt 2016
Ämnen Chef

Broschyr Kan man utbilda sig till chef? Här är nio råd från Saco Chefsråd om kompetensutveckling för dig som chef.

Så ger du feedback

Tisdag 19 apr 2016
Ämnen Chef

Broschyr Saco Chefsråd har i samarbete med ledarskapsexperten Johan Nordenfelt tagit fram sju råd till chefer om att ge feedback.

Rekrytering

Torsdag 4 feb 2016
Ämnen Chef

Broschyr Att anställa är en viktig och stor investering. Processen kräver både tid och kompetens. Men tänk på att en felrekrytering blir ännu dyrare och mer tidsödande. Saco Chefsråd har tagit fram tio råd till chefer som ska rekrytera nya medarbetare.

Så skapar du en innovativ organisation

Torsdag 1 okt 2015
Ämnen Chef

Broschyr Du har som chef en stor betydelse för att utveckla en innovativ kultur på arbetsplatsen. Saco chefsråd har formulerat sex råd om hur du kan stärka innovationen på din arbetsplats.

Ny som chef

Tisdag 21 jul 2015
Ämnen Chef

Broschyr Om du är ny i din chefsroll behöver du extra stöd och kanske utbildning. Här är några råd från Lotta Fogel, utbildare och coach i chef- och ledarskap. Kontakta gärna ditt Sacoförbund för rådgivning redan när du söker eller blir erbjuden en chefstjänst.

När det värsta händer

Onsdag 25 feb 2015
Ämnen Chef

Broschyr Så agerar du som chef när det värsta händer. Vi har tillsammans med Saco Chefsråd listat fem sätt att agera när en medarbetare blir svårt sjuk, drabbas av psykisk ohälsa eller dör.

Hantera gränslöshet och stress

Torsdag 11 dec 2014
Ämnen Chef

Broschyr Det nya gränslösa arbetslivet ger möjlighet till flexibilitet men ställer också nya krav på dig som chef och ledare. Saco chefsråd har formulerat råd om hur du som chef kan hantera gränslöshet och stress i din arbetsmiljö.

Att sätta lön

Fredag 17 okt 2014
Ämnen Chef

Broschyr Lön kan vara är en stark drivkraft för prestation och professionell utveckling. Rätt använt fungerar det som ett viktigt styrmedel för chefer. För att det ska fungera behöver chefen rätt stöd, kunskaper och förutsättningar. Därför har vi tagit fram en guide för dig som ska sätta lön.

Etik och ledarskap

Fredag 3 okt 2014
Ämnen Chef

Broschyr Oegentligheter i olika former förekommer på många arbetsplatser och som chef har du en viktig roll i arbetet med att förebygga och hantera. Saco Chefsråd har tagit fram en lista med råd till dig som är chef och ställs inför etiska dilemman i yrkesrollen.