Samhällsekonomisk utblick

Samhällsekonomisk utblick är en serie där Saco följer och rapporterar om den ekonomiska utvecklingen. Under ledning av Sacos samhällspolitiska chef Lena Granqvist och Sacos chefsekonom Håkan Regnér analyserar vi viktiga och aktuella skeenden i samhällsekonomin.

Publicerad: Onsdag 16 nov 2022

Senast uppdaterad: Måndag 28 aug 2023

Nyckelord:
Samhällsekonomi

I osäkra tider är det viktigt att vi följer den samhällsekonomiska utvecklingen. Nu kan vi på en samlad plats dela med oss av aktuella ämnen som är viktiga för Sveriges akademiker och inom federationen.

– Lena Granqvist, Sacos samhällspolitiska chef.

Vad kan vi förvänta oss av projektet?

Under de senaste åren har händelser i vår omvärld påverkat både arbetsliv- och privatliv på ett sätt vi inte upplevt tidigare. Coronapandemin och kriget i Ukraina har satt oss alla på prov och på ett övergripande plan påverkat samhällsekonomin. Utsikterna framöver är osäkra och risken är stor att vi går in i en lågkonjunktur. 

I diskussion med Sacos styrelse såg vi ett stort behov av att analysera och diskutera den samhällsekonomiska utvecklingen i Sverige och omvärlden, samt hur utvecklingen kan påverka akademikerna och Sacoförbunden. 

”Samhällsekonomisk utblick” är en serie där vi i korta pm beskriver och analyserar aktuella samhällsekonomiska frågor.  

På denna sida kommer vi samla vi alla nya pm. 

Alla rapporter:

vittmellanrum.png

vittmellanrum.png

Skärmbild (98).png

Kontaktpersoner

Lena Granqvist, Samhällspolitisk chef, ekonom
lena.granqvist@saco.se

08-613 48 64

Håkan Regnér, Chefsekonom
hakan.regner@saco.se

08-613 48 35