Hoppa till huvudinnehåll
Opinion & fakta
onsdag 14 juni
13:00 - 14:00
Online via Zoom

Varför slår demokratins fiender ner på just civilsamhällesorganisationer?

Välkommen på en spännande digital föreläsning på temat demokrati med Uppsalaprofessorn Sofia Näsström.

De som studerar demokratins utveckling i världen idag säger att det finns en slags handbok för autokrater. I den handboken står det att det första en auktoritär ledare bör göra är att slå ner på pressfriheten och inte minst civilsamhällesorganisationer. Varför uppfattas då just civilsamhällesorganisationer som så utmanande för auktoritära ledare?

I denna föreläsning får vi lyssna till Sofia Näsström, som menar att vi måste återvända till demokratins grundfrågor för att svara på den frågan. Vad är demokrati, egentligen?

 

Om föreläsaren

Sofia Näsström är professor i statsvetenskap vid Uppsala universitet med inriktning mot politisk filosofi och frågor om representation och folkstyre. Hon har bland annat skrivit boken Demokrati. En liten bok om en stor sak.

 

Sofia.jpg

Praktisk information

  • Tid: 14 juni, kl. 13–14
  • Plats: Föreläsningen är helt digital och sänds via Zoom. Du kommer att ha möjlighet att ställa frågor via chattfunktionen.
  • Anmälan: Anmäl dig via nedanstående formulär senast den 12 juni för att få länken till din inbox.
  • Frågor? Kontakta oss på event@saco.se.

 

Anmälan

Tack för din anmälan till föreläsningen! Du får strax en bekräftelse till din e-post. Den kan hamna i skräpposten så kolla gärna även där.

Publicerad: 2023-05-03

Senast uppdaterad: 2023-05-03

Dela sidan