För besökare

Nu kan du besöka Saco Studentmässa oavsett var du bor. Mässan pågår 24-27 november.

Saco Studentmässa är Sveriges största yrkes- och utbildningsmässa för dig som ska välja utbildning efter gymnasiet.

Vad är digitala Saco Studentmässa?

En webblösning, som du allra bäst besöker med datorn. Efter mässan finns allt kvar, fram till sommaren, förutom förstås livebitarna. Så skulle du ha missat något kan du kolla upp det senare. Du behöver ha en hyfsad uppkoppling eftersom där kommer att finnas film, livesändningar och videosamtal. 

Lobbyn

När du loggar in kommer du till lobbyn där det finns guidning av hur du använder mässan bäst, studievägledning, Sacos experter på högskoleyrken, inspirationsaktiviteter och vägen vidare till utställare och webbinarier.

Utställarnas montrar

I de digitala montrarna finns film, livesändningar från t.ex. från högskolors campus med studentintervjuer, möjlighet till videosamtal och chatt med studenter och utställarpersonal, skriftlig info och länkar till exempelvis alla deras utbildningar.
Många utställare har kanaler, det är fördjupningar i olika ämesområden.
 

Webbinarier

15 minuter långa webbinarier om allt från yrken till svenska och utländska utbildningar. När mässan är live (24-27 november) tid kan du ställa frågor i chatten.

Planeringsvertyg

Det är viktigt att göra en plan för mässbesöket för att få ut mesta möjliga. Det verktyg för detta i Min sida, din personliga sida som du får när du loggar in på mässan. Där kan du bocka av, marjkera vad du gillade/ogillade och göra anteckningar. Jättebra att ha längre fram, när det är dags att bestämma sig.
 

Vilka får besöka Saco Studentmässsa?

Saco Studentmässa är öppen för alla som vill komma och nu kan du besöka mässan oavsett var du bor! Biljetterna bokas online. Många gymnasieskolor samordnar bokningen för sina elever för att stötta studievalet efter gymnasiet. Men även du som inte går i skolan är välkommen. För dig som är förälder är ett besök ett utmärkt sätt att stötta ditt barn.
 

Vilka ställer ut på Saco Studentmässa?

Universitet och högskolor, folkhögskolor, yrkeshögskolor och privata utbildningar, internationella utbildningar samt förmedlare av utländsk utbildning. Dessutom framtida arbetsgivare, myndigheter och organisationer samt Saco med förbunden, som är experter på jobben du funderar på att utbilda dig till. Utställarlistan visar vilka som är anmälda hittills. 

Massor av miniwebbinarier

Tillsammans med våra utställare anordnar vi webbinarier om alltifrån hur man kan tänka i sitt studieval till var jobben finns och vad olika yrken och utbildningar innebär. 

Fråga Saco och förbunden
om akademikerjobb och lön

Saco och Sacos 21 fackförbund är experter på högskoleyrken och finns till hands för att svara på dina frågor.