För besökare

Med tanke på den fortfarande mycket osäkra situationen för pandemin har vi valt att fokusera på en riktigt bra och vidareutvecklad serie av mässor under läsåret 2021/22.

Saco Studentmässa online – Sacomässan.se

Sacomässan.se är en digital utställning för dig som ska välja eftergymnasial utbildning. Du besöker den bäst med datorn. På våra live events - Saco Studentmässa och Saco Studievalsmässa kan du delta i olika liveaktiviteter och chatta/prata med våra utställare och studievägledare. Sacomässan.se är öppen 24:7 från och med livemässan som startar 1 december och du kan när som helst se förinspelade webbinarier, ta del av utställarnas information och jobba med din planering.

Saco Studentmässa – live-eventen


10–11 november

Förberedelsedagar, då du kan få hjälp med att skapa din personliga planering. Vi rekommenderar att detta görs på schemalagd tid i skolan. Du som inte längre går i skolan är förstås välkommen att delta själv. 

1–3 december
Saco Studentmässa – massor av inspirationsaktiviteter där du kan upptäcka dina möjligheter efter gymnasiet.

15–16 mars
Sacos studievalsmässa – fokus på ansökan och antagning. 


Vad finns på Sacomässan/Saco Studentmässa?


Utställare

Svenska och internationella utställare som representerar olika sorters eftergymnasial utbildning samt arbetsgivare och organisationer som du har nytta av i studievalet.


TORGET – neutral information

På TORGET har vi samlat dem som ger dig neutral information: UHR, Yrkeshogskolan.se, Folkhogskolor.se, CSN, Arbetsförmedlingen, Studie- och yrkesvägledningen och Sacos yrkesexperter.


Sacos yrkesexperter

Saco och Sacos 21 fackförbund är experter på högskoleyrken och kan det mesta om sina yrkes- och utbildningsområden. Du hittar dem genom att filtrera utställarna på "yrkesexperter".

Webbinarier

15 minuter långa webbinarier om allt möjligt inom området studieval. Superbra inspiration att börja med. Under eventen kan du ställa frågor till föredragarna.

Live-aktiviteter

Under live-eventen finns live-webbinarier, livestream och gruppsamtal om olika ämnen hos våra utställare. Du kan också chatta eller prata med personalen hos utställarna, som ofta är studievägledare och studenter.


Planeringsvertyget "Min sida"

Min sida är ditt planeringsverktyg för studievalet, men också för att skapa en planering för live-eventen så att du kan maxa ditt besök där. Du kan samarbeta med din SYV på Min sida också.

Vem har nytta av Saco Studentmässsa?

Alla som ska välja eftergymnasial utbildning eller som jobbar med vägledning. Du som är förälder kan titta in för att stötta ditt barn.