TORSDAG 25 FEBRUARI

Ny som chef - Göteborg

11:30 - 14:30 Göteborg City Konferens, Östra Larmgatan 16, Göteborg

Ett seminarium om ditt personliga ledarskap, dina styrkor, olika situationer du kan ställas inför och några av de vanligaste fallgroparna att se upp med för den som är ny som chef.

Saco arrangerar seminariet för chefer i samarbete med medlemsförbunden Akademikerförbundet SSR, Civilekonomerna, DIK, Fysioterapeuterna, Jusek, Kyrkans Akademikerförbund, Naturvetarna, Officersförbundet, Saco-förbundet Trafik och Järnväg (TJ), SRAT, Sveriges Arbetsterapeuter, Sveriges Farmaceuter, Sveriges läkarförbund, Sveriges Psykologförbund, Sveriges Skolledarförbund, Sveriges Universitetslärarförbund (SULF) och Sveriges Veterinärförbund.

Seminariet är öppet för dig som har en chefsbefattning eller snart ska tillträda. Du kan bara anmäla dig om du är medlem i något av ovanstående Sacoförbund. Du måste ange vilket förbund du är medlem i när du anmäler dig. 

 

Ny som chef

Föreläsare: Bengt Kallenberg


Bengt KallenbergNär du är ny som chef ställs du inför en rad nya utmaningar. I din roll har du förväntningar på dig från olika håll, du har fler relationer att bygga och underhålla, du ska leda och delegera, du ska få en grupp att samverka och vilja se människor växa och utvecklas. Samtidigt som du ska hantera många olika situationer så kliver du på en resa som kan ge en stor personlig utveckling.

För att lyckas är det viktigt att dels ha verktygen och kunna använda dem, dels ha en god självkännedom så du kan leda dig själv (och andra). Det här seminariet fokuserar på den du är, ditt personliga ledarskap, dina styrkor, olika situationer du kan ställas inför och några av de vanligaste fallgroparna att se upp med när man är ny som chef.

Innehåll:
- Ny som chef – vad händer?
- Vad behöver du för att lyckas?
- Dina intentioner, ledstjärnor och mål för ditt ledarskap
- Vilken är din ledarstil?
- Se, använda och utveckla styrkorna
- Leda tidigare kollegor
- Mod att fatta beslut, vara tydlig och delegera
- Hur en grupp utvecklas till ett samspelt team – ledarens roll
- Fyra vanliga fallgropar att se upp med
- Tips på hur du fortsätter vässa ditt ledarskap

Bengt Kallenberg är civilingenjör och arbetar med ledarskapsutveckling, coaching, grupputveckling, karriärfrågor, seminarier och författande. Han har många års erfarenhet från egna chefs- och ledarpositioner inom både större och mindre företag.

Bengt är certifierad coach (ICF PCC) och är verksam i det egna företaget samt partner i 4Focus Leadership & Recruitment i Stockholm.

Han har skrivit fyra böcker, den senaste är ”Laget framför jaget – gott samarbete i praktiken”.

Program

11.30-12.00: Registrering och kaffe
12.00-13.00: Föreläsning
13.00-13.30: Paus och smörgås
13.30-14.30: Föreläsning

Anmälan

Sista anmälningsdag 11 februari

OBS! Pga av begränsat deltagarantal är det viktigt att du meddelar återbud till inspiration@saco.se.

Om du uteblir från seminariet utan att ha avanmält dig kommer du att debiteras 500:-.

Frågor om anmälan besvaras av Annika Sandberg: annika.sandberg@saco.se

Frågor om innehållet i seminariet besvaras av Anna Kopparberg: anna.kopparberg@saco.se 

Tillbaka till kalendariet