TORSDAG 7 JUNI

Lunchseminarium: Retorik för förtroendevalda

11:30 - 13:00 Lilla Nygatan 14, Gamla stan

Seminariet är nu fullt, men du kan fortfarande sätta ditt namn på väntelistan. Detta lunchseminarium riktar sig till lokalt förtroendevalda och denna gång ska vi prata om retorik.

SEMINARIET ÄR FULLT

Retorik betyder talarkonst, vältalighet och vältalighetslära. Det är också en teknik, som rätt använd kan vara oerhört effektiv när jag vill övertyga andra människor.

En effektiv presentation kräver ett noggrant förberedelsearbete. Hur lägger jag upp en presentation för att budskapet ska få avsedd effekt? Vilken struktur ska den ha för att syftet och avgränsningen ska bli tydliga? Hur ska jag sovra i materialet för att åhörarna inte ska drunkna i det?

Lika viktigt som budskapet är hur det framställs. Vad ska jag tänka på under min presentation i fråga om röst och kroppsspråk? Kan jag använda rösten och kroppen för att förtydliga eller förstärka mitt budskap och hur bär jag mig åt för att dämpa eventuell nervositet?

Om detta och en hel del annat handlar Sacos lunchseminarium för förtroendevalda.

Föreläsare är Marianne Sterner, språkkonsult och senior handläggare vid Riksbanken och med mångårig erfarenhet som retorikföreläsare.

Seminariet är tyvärr fullsatt, men anmäl dig gärna till nedanstående väntelista, så återkommer vi i fall det blir något avhopp.

Frågor och eventuellt återbud riktas till event@saco.se.

Varmt välkomna!


 
För dig som inte kan delta finns möjlighet att följa seminariet live på www.saco.se/fortroendevald.

Seminariet kommer också läggas upp i redigerad form på www.saco.se/fortroendevald/filmer/ någon vecka efter seminariet.