ONSDAG 14 NOVEMBER

Lunchseminarium för förtroendevalda: "Vad får jag om jag blir arbetslös?"

11:30 - 13:00 Sacos kansli, Lilla Nygatan 14, Gamla stan, Stockholm

Arbetslöshetsförsäkringen finns som en trygghet för alla som jobbar i Sverige. För den som är medlem i a-kassan är det möjligt att vid arbetslöshet få ersättning baserad på tidigare lön. Välkommen på detta lunchseminarium för att lära dig mer om ämnet!

Arbetslöshetsförsäkringen finns som en trygghet för alla som jobbar i Sverige. För den som är medlem i a-kassan är det möjligt att vid arbetslöshet få ersättning baserad på tidigare lön.  

Men vad krävs av mig för att få a-kassa? Hur mycket är det möjligt att få och hur länge har jag rätt till ersättning?

Hur funkar fackens inkomstförsäkring och när har jag rätt till ersättning från den? I vilka situationer saknar jag rätt till någon ersättning alls och vad händer då?

Föreläsare är Anna Glennert, försäkringsansvarig på Akademikernas a-kassa samt Annika Aalto, produktspecialist på Akademikernas inkomstförsäkring. Under seminariet reder de ut vad som gäller om arbetslöshetsförsäkring och vad du som förtroendevald kan behöva tänka på i kontakten med medlemmar.

Anmäl dig senast fredagen den 9 november via nedanstående formulär.

Vi bjuder på en matig lunchwrap från kl. 11.30 och själva seminariet börjar kl. 12.00.

Frågor och eventuellt återbud hänvisas till event@saco.se.

Varmt välkommen!


För dig som inte kan delta finns möjlighet att följa seminariet live på www.saco.se/fortroendevald. Ingen anmälan krävs för detta.

Seminariet kommer också läggas upp i redigerad form på www.saco.se/fortroendevald/filmer/ någon vecka efter seminariet.